Γάμος Renault-Fiat: 5 λόγοι να ενθουσιαστούμε!

3.706 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2019)

Ποιο είναι οι 5 πρώτοι λόγοι που ο γάμος Renault-Fiat δημιουργεί ενθουσιασμό; Τι άλλοι συνδυασμοί μοντέλων σας έρχονται στο μυαλό;

Λίγες ειδήσεις δημιουργούν τόσο ενθουσιασμό όσο ο γάμος μεταξύ δύο αυτοκινητοβιομηχανιών. Η Fiat με την Renault ταιριάζουν γάντι, γιατί οι γκάμες τους έχουν κοινές κατηγορίες ώστε τα μοντέλα να μοιράζονται μηχανικά, έχουν όμως και κενά ώστε να δανειστούν η μία από την άλλη. Ποιες πιθανές συνεργασίες ακούγονται πιο συναρπαστικές;
 

5.
Ένας από τους βασικούς λόγους του γάμου είναι η πρόσβαση της Fiat σε ηλεκτρική τεχνολογία που διαθέτει η Renault, και της Renault στην αμερικανική αγορά που διαθέτει η Fiat (μέσω της Chrysler που ανήκει στον ιταλικό όμιλο). Ένα μικρό ηλεκτρικό Fiat στο πάτωμα του Zoe θα ήταν μια ωραία αρχή για τους Ιταλούς.

4.
Twingo στην πλατφόρμα του Panda. Το Twingo ορφάνεψε από συνεργάτες με το τέλος της σχέσης των Γάλλων με την Mercedes και τη Smart, οπότε ένα νέο μοντέλο βασισμένο στα μηχανικά του καλύτερου πιθανώς μίνι της αγοράς, του Panda, και χωρίς τα περίεργα πισωμήχανα και πισωκίνητα τερτίπια θα ήταν ιδανικό.

3.
Επιτέλους νέο Punto στο πάτωμα του Clio. Αυτό ίσως να είναι και το πιο σημαντικό εμπορικά μοντέλο. Μετά από 15 χρόνια παραγωγής το Grande Punto έμεινε χωρίς αντικαταστάτη. Ένα νέο μοντέλο στο πάτωμα του Clio θα ήταν η καλύτερη είδηση για την Ελλάδα.

2.
Μικρομεσαίο Fiat SUV βασισμένο στο Dacia Duster. Η Fiat μπορεί να έχει πλατφόρμα, αυτή του Jeep Renegade/Fiat 500X, όμως ένα μικρομεσαίο SUV στην πλατφόρμα του Duster θα έκανε το SUV της Fiat οικονομικό, όπως ταιριάζει σε ένα μοντέλο έξω από τη γκάμα του 500.

1.
Αναβίωση Fiat X1/A με μηχανικά από το Alpine! Αυτό είναι τραβηγμένο, όμως ένα δεύτερο πισωκίνητο κεντρομήχανο μοντέλο βασισμένο στο Alpine αλλά με χαμηλότερο budget θα ήταν η είδηση της δεκαετίας. Θα ολοκλήρωνε τη μεταμόρφωση της Fiat σε μία μάρκα με εκρηκτική γκάμα.

Και αυτά πριν καν αρχίσουμε τους συνδυασμούς βάζοντας και τις άλλες μάρκες των δύο ομίλων. Τη Nissan και τη Mitsubishi από την πλευρά της Renault, και την Alfa Romeo από την πλευρά της Fiat. Οι συνδυασμοί είναι τόσοι που ανοίγουν την όρεξη. 

Εσείς ποια μοντέλα θα θέλατε να δείτε; Ποιους συνδυασμούς; Ποια πιθανότητα σας ενθουσιάζει περισσότερο;

home pro
test center