Νέα συνεργασία για την Geely.

Geely και Foxconn θα κατασκευάζουν οχήματα άλλων μαρκών

1.493 Επισκέψεις στο άρθρο (14/1/2021)

Σε «πυρετό» νέων συμφωνιών φαίνεται πως βρίσκεται η Geely, η οποία μετά τη συνεργασία της με την Baidu προχώρησε σε νέα εταιρική συμφωνία και με την Foxconn.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες η Geely ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Baidu, την κινέζικη αντίπαλο της Google, θέλοντας να δημιουργήσει μια νέα φίρμα κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όπως ανακοινώθηκε η νέα αυτή εταιρεία θα εστιάσει στην «από κοινού έρευνα και ανάπτυξη έξυπνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων».
 
Σήμερα ο κινεζικός κολοσσός, προχώρησε σε μία αντίστοιχη συνεργασία με την Foxconn, η οποία προβλέπει στην από κοινού κατασκευή αυτοκινήτων για άλλες μάρκες. Σύμφωνα μάλιστα με άτομα που είναι εξοικειωμένα με τα σχέδια της εταιρείας και αυτή η κίνηση εστιάζει στη διανομή της πλατφόρμας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Geely και σε άλλες μάρκες.
 
Κάνοντας αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα το Reuters αναφέρει πως ως ιδιοκτήτης της Volvo και έχοντας το 9,7% μετόχων στην Daimler, η Geely θέλει τώρα να βελτιώσει το ποσοστό της παραγωγικής ικανότητας των εργοστασίων της στην Κίνα, με σκοπό φυσικά την αύξηση των κερδών της. Η Geely πούλησε περίπου 1,32 εκατομμύρια μονάδες το 2020, παρόλο που έχει την ικανότητα να κατασκευάζει πάνω από 2 εκατομμύρια οχήματα ετησίως, επομένως θα ήταν λογικό να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες των εγκαταστάσεων της.
 
Όπως είναι φυσικό η είδηση της νέας συμφωνίας, έφερε αύξηση στην τιμή της μετοχής της Geely κατά 1%, ενώ της Foxconn κατά 2,4%. Από τη μεριά της Foxconn αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους στόχους της είναι να παρέχει επίσης εξαρτήματα ή υπηρεσίες στο 10% των παγκόσμιων ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2025-2027.
 
Από πλευράς εξαρτημάτων, η Foxconn παρουσίασε πρόσφατα τη δική της πλατφόρμα για ηλεκτρικά που είναι ικανή να υποστηρίξει μια ποικιλία οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων hatchback, sedan, SUV και MPV, με μεταξόνια από 2.750 χιλιοστά έως 3.100 χλστ.
 
Κλείνοντας να σημειώσουμε πως η Foxconn (η οποία μεταξύ άλλων κατασκευάζει και το γνωστό smartphone, iPhone) εργάζεται επίσης σε ένα προηγμένο λογισμικό που υποστηρίζει ενημερώσεις over-the-air, αλλά και σε αυτόνομα συστήματα οδήγησης.

Toyota
moto