Η μοναδική γυναίκα οδηγός στην ιστορία της F1 που κατάφερε να βαθμολογηθεί, Lella Lombardi.

Η μοναδική γυναίκα οδηγός στην ιστορία της F1 που κατάφερε να βαθμολογηθεί, Lella Lombardi.

Γυναικείο πρωτάθλημα F1 θέλει ο Ecclestone

1.796 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2015)

Την ιδέα να δημιουργηθεί ένα παράλληλο πρωτάθλημα F1 στο οποίο όμως θα συμμετέχουν γυναίκες οδηγοί έχει o Bernie Ecclestone.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Bernie Ecclestone επιθυμεί την δημιουργία ενός αποκλειστικά γυναικείου παγκοσμίου πρωταθλήματος F1 το οποίο θα τρέχει παράλληλα με το «κανονικό» προκειμένου να αυξηθεί η δημοφιλία του αθλήματος στο ασθενές φύλλο.
Μέχρι τώρα οι γυναίκες που έχουν καταφέρει να οδηγήσουν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Κλασικό παράδειγμα αποτελεί η Lella Lombardi, η οποία έτρεξε σε grand prix το 1975 και μάλιστα βαθμολογήθηκε κιόλας και πιο πρόσφατα, η Susie Wolff τον Σεπτέμβρη του 2014 είχε συμμετάσχει στα ελεύθερα δοκιμαστικά του grand prix του Silverstone χωρίς όμως να τρέξει στον αγώνα.
Επιστρέφοντας στα σχέδια του Bernie Ecclestone, αυτό που σκέφτεται είναι να υπάρχει το γυναικείο Grand Prix πριν από τον κυρίως αγώνα F1 που βρίσκεται στο καλεντάρι. Κάτι τέτοιο πιστεύει πως θα έδινε μεγάλη ώθηση και προβολή στο γυναικείο πρωτάθλημα F1.
Ο θείος Bernie ξεκαθαρίζει ότι προς το παρόν τα περί γυναικείας F1 είναι απλά μια σκέψη, ωστόσο είναι σαφές πως οι σκέψεις του συγκεκριμένου ανθρώπου έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον κόσμο της F1.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SEAT TESTIMONIAL 1
OPEL