Αυτή είναι η 10η γενιά της Coupe έκδοσης του Honda Civic.

Εντυπωσιακό το Civic Coupe στο πίσω μέρος.

Το εσωτερικό της Coupe έκδοσης είναι πανομοιότυπο με αυτό της sedan έκδοσης.

Η Coupe έκδοση του Civic

3.817 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/11/2015

Η Coupe έκδοση της δέκατης γενιάς του Civic έκανε την εμφάνισή της στην έκθεση του Los Angeles. Ας τη δούμε αναλυτικά.

 
Ήταν θέμα χρόνου να κάνει την επίσημη εμφάνισή της στην έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles η Coupe έκδοση της 10ης γενιάς του Honda Civic

Όπως είναι λογικό, το αμάξωμά έχει τις αισθητικές αλλαγές που θα περιμέναμε από ένα καθαρόαιμο coupe. Αυτό σημαίνει δύο πόρτες και έντονα κεκλιμένη γραμμή οροφής. 


Κατά τα λοιπά, το εμπρός μέρος είναι σχεδόν ίδιο με αυτό της sedan έκδοσης και έχει γενναία δόση χρωμίου, ενώ πίσω διακρίνεται για το σχεδιασμό των φώτων του.

Οι διαστάσεις της Coupe έκδοσης του Civic είναι αυξημένες σε σχέση με το sedan, ενώ αυξημένο είναι και το μήκος του μεταξονίου του. Μεγαλύτερο όμως είναι και όσον αφορά την προηγούμενη γενιά του.

Στο εσωτερικό του δεν έχει ιδιαίτερες αλλαγές, συγκρινόμενο με το sedan Civic, ενώ η Honda τονίζει το γεγονός πως έχει χρησιμοποιήσει πολύ καλής ποιότητας υλικά. Όσον αφορά τον εξοπλισμό του, διαθέτει μεταξύ άλλων στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων και νέο σύστημα infotainment με οθόνη αφής 7,0 ιντσών το οποίο είναι συμβατό με τα λειτουργικά συστήματα Android Auto και Apple CarPlay.


Κάτω από το καπό του το νέο Honda Civic Coupe θα εφοδιάζεται με δύο κινητήρες βενζίνης. Είτε τον 2,0 λτ.  i-VTEC 158 ίππων που θα συνεργάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή CVT, είτε με τον 1,5 λτ. τούρμπο (για πρώτη φορά τούρμπο στο Civic Coupe) με 174 ίππους.

Η συγκεκριμένη έκδοσή του Honda Civic αποτελεί προνόμιο της αμερικάνικης αγοράς και δεν θα το δούμε στην Ευρώπη.

 
  • Γ. Α

    ολα καλα με την ποιοτητα και τα περι made in japan ,με την εμφανιση του τι γινεται; γιατι δε διωχνουν επιτελους τον υπευθυνο σχεδιασης και αισθητικης .γιατι δεν παραδειγματιζονται απο τα gt 86,BRZ

      1