• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Σε πίστα απαθανατίστηκε το νέο Hyundai i20 WRC να κάνει δοκιμές.

H Hyundai γιόρτασε 365 ημέρες λειτουργίας του κέντρου δοκιμών της στη διάσημη πίστα του Nurburgring, όπου όλα τα νέα μοντέλα της υποβάλλονται σε εκτεταμένες δοκιμές για πάνω από 80.000 χλμ.

Η Hyundai δοκιμάζει το νέο i20 για το WRC

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/10/2014

Δημοσιοποιήθηκε μια teaser εικόνα του νέου Hyundai i20 WRC, κατά τη διάρκεια δοκιμών, ενώ το νέο αγωνιστικό μοντέλο που θα βασίζεται στην καινούργια γενιά του κορεάτικου μικρού θα είναι μεγαλύτερο και φαρδύτερο από το υπάρχον και με νέο κινητήρα.

 
Σε πίστα απαθανατίστηκε το νέο Hyundai i20 WRC να κάνει δοκιμές, ενώ η Ομάδα της Hyundai Motorsport αναφέρει ότι το νέο αγωνιστικό μοντέλο βασίζεται στη νέα γενιά του i20, επομένως θα είναι μεγαλύτερο και πιο φαρδύ από το υπάρχον. Επίσης, ο Michel Nandan, επικεφαλής της Ομάδας επεσήμανε ότι η πρώτη φετινή σεζόν για τη Hyundai στο WRC «έκρυβε» πολύτιμες εμπειρίες που θα βοηθήσουν την εταιρεία να βελτιώσει τις επιδόσεις στο μέλλον, ενώ αναφορικά με το νέο Hyundai i20 WRC δήλωσε ότι δεν θα βιαστούν να αντικαταστήσουν το υπάρχον μοντέλο, αλλά αυτό θα γίνει όταν κρίνουν ότι το νέο i20 WRC είναι έτοιμο.

Παράλληλα, οι φήμες θέλουν το νέο Hyundai i20 WRC να έχει πιο χαμηλωμένη ανάρτηση σε σχέση με το τωρινό και να φέρει ένα νέο μηχανικό σύνολο.

Στο πλαίσιο αυτό αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η Hyundai γιόρτασε 365 ημέρες λειτουργίας του κέντρου δοκιμών της στη διάσημη πίστα του Nurburgring, όπου όλα τα νέα μοντέλα της υποβάλλονται σε εκτεταμένες δοκιμές για πάνω από 80.000 χλμ. Μάλιστα, σε έναν χρόνο έχουν δοκιμαστεί περισσότερα από 20 μοντέλα πραγματοποιώντας πάνω από 4.000 γύρους.

Σημειωτέον ότι το τεστ «Accelerated Durability Test (Ταχεία δοκιμή ανθεκτικότητας)» της Hyundai προσομοιώνει τον κύκλο ζωής ενός κανονικού οχήματος μέσα σε μόλις τέσσερις έως έξι εβδομάδες, καλύπτοντας 110 γύρους των απαιτητικών εγκαταστάσεων ανά εβδομάδα. Έξι επαγγελματίες οδηγοί δοκιμών πρεσάρουν επανειλημμένα κάθε αυτοκίνητο στα όρια του στα 20,8 χλμ. των εγκαταστάσεων του Nurburgring, εκτιμώντας πολλές βασικές παραμέτρους, όπως ο οδηγικός χειρισμός και η ανάρτηση του οχήματος. Συνολικά, οι εντατικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο έτος είναι ισοδύναμες με περισσότερα από 1,4 εκατ. χλμ της συνήθους οδικής χρήσης.

Ο κ. Allan Rushforth, Senior Vice President και COO της Hyundai Motor Europe, σχολίασε: «Η επένδυσή μας στο νέο κέντρο δοκιμών στο Nurburgring έχει ήδη φέρει ένα πολύτιμο αντάλλαγμα για την επιχείρησή μας. Κάθε γύρος αυτών των απαιτητικών εγκαταστάσεων βοηθά να βελτιωθεί η ποιότητα και η απόδοση των αυτοκινήτων μας, προς όφελος των πελατών μας. Είναι ένα ζωτικό μέρος της υποδομής μας, που θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην παροχή βοήθειας για την ανάπτυξη των οχημάτων μας και της μάρκας μας στην Ευρώπη».

Tags: HYUNDAI, i20 WRC