Η Hyundai έκανε το Ioniq 5 να κινείται σαν τον κάβουρα (+video)

Η Hyundai έκανε το Ioniq 5 να κινείται σαν τον κάβουρα (+video)

2.175 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2023)

Νέα τεχνολογία κάνει το Ioniq 5 να στρίβει τους τροχούς του έως 90 μοίρες και του επιτρέπει έτσι να κινείται πλαγίως και διαγωνίως αλλά και να κάνει επί τόπου αναστροφή.

Ξεπαρκάρεις και παρκάρεις πιο εύκολα από ποτέ

H Hyundai Mobis, η εταιρεία του νοτιοκορεάτικου ομίλου που ειδικεύεται στην πώληση ανταλλακτικών και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, παρουσίασε ένα νέο σύστημα με το οποίο μπορεί να κάνει το νέο Ioniq 5 να κινείται στα πλάγια, ή όπως λέει ο σοφός λαός, σαν τον κάβουρα.

Χάρη στις μετατροπές που έκανε η Mobis στο αυτοκίνητο, το Ioniq 5 έχει την δυνατότητα τώρα να κινείται παράλληλα, καθώς οι τροχοί του  είναι σε θέση να στραφούν κατά 90 μοίρες. Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε πως μια τέτοια δυνατότητα κάνει το παρκάρισμα και το ξεπαρκάρισμα πιο εύκολο από ποτέ, ακόμη και στα στενά δρομάκια της Κυψέλης και το Κολωνακίου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Κάνεις επί τόπου επιστροφή, πίβοτ και κινείσαι διαγωνίως

Εάν οι τροχοίΚ στρίψουν κατά 45 μοίρες, το Ioniq 5 μπορεί να κάνει στροφή 360 μοιρών επί τόπου, ώστε να μην χρειάζεται να χάνεις χρόνο κάνοντας αναστροφή. Ακόμα, το Ioniq 5 μπορεί να κάνει το λεγόμενο «πίβοτ» όταν οι πίσω τροχοί του στραφούν κατά 90 μοίρες, ενώ τέλος, το Ioniq 5 μπορεί να κινηθεί διαγώνια, όπως το GMC Hummer.

Στόχος να μπει η τεχνολογία σε παραγωγή

H Ηyundai Mobis αναπτύσσει την τεχνολογία αυτή από το 2018 και στόχος της είναι, στο μέλλον, να εξοπλιστούν με αυτή τα μοντέλα παραγωγής της μάρκας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
Kalitero aytokinito
top5