Η Hyundai ετοίμασε ενεργή γρίλια για τα ηλεκτρικά της!

2.936 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2024)
Η Hyundai ετοίμασε ενεργή γρίλια για τα ηλεκτρικά της!
4 Φωτογραφίες »

- Ονομάζεται Integrated Front Face Module.
- Διαθέτει γρίλια, αεροκουρτίνες, ποδιές και αεραγωγούς στο καπό, όλα ενεργά.
- Θα προσφέρει 20 χιλιόμετρα μεγαλύτερη αυτονομία.
- Και αυτόματος φορτιστής.

Ονομάζεται Integrated Front Face Module

Μπορεί τα περισσότερα από τα σημερινά ηλεκτρικά αυτοκίνητα να έχουν εγκαταλείψει τη γρίλια, ωστόσο όπως φαίνεται η Hyundai σχεδιάζει το μέλλον των ηλεκτρικών της μοντέλων συνδυαστικά με την ύπαρξη της παραδοσιακής γρίλιας. Στόχος της είναι να μετατρέψει τη γρίλια ως μέρος της ενεργής αεροδυναμικής του οχήματος, συμβάλλοντας θετικά σε περισσότερους από έναν τομείς.

Διαθέτει γρίλια, αεροκουρτίνες, ποδιές και αεραγωγούς στο καπό, όλα ενεργά.

Η Hyundai Mobis έχει αναπτύξει ένα ολόκληρο μπροστινό μέρος, που προσφέρει βελτιωμένη αεροδυναμική καθώς και πιο ελκυστική εμφάνιση σε σχέση με ένα σημερινό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με κλειστή μάσκα. Έχοντας την ονομασία «Integrated Front Face Module» η νέα τεχνολογία διαθέτει εξαρτήματα που ανοίγουν και κλείνουν για να μειώσουν την οπισθέλκουσα. Ειδικότερα, βλέπουμε πως το μπροστινό μέρος είναι εξοπλισμένο με γρίλια, αεροκουρτίνες, ποδιές και αεραγωγούς στο καπό, όλα ενεργά για να ανοίγουν και να κλείνουν. Όλα αυτά μαζί λειτουργούν για τη βελτίωση της αεροδυναμικής, ενώ βελτιστοποιούν και την ψύξη της μπαταρίας.

Θα προσφέρει 20 χιλιόμετρα μεγαλύτερη αυτονομία

Τα προαναφερόμενα στοιχεία είναι μόνο η αρχή, αφού σύμφωνα με τη Hyundai η αυτονομία ενός ηλεκτρικού οχήματος μπορεί να επεκταθεί κατά περίπου 20 χιλιόμετρα, χάρη στη βελτιωμένη αεροδυναμική. Η Hyundai Mobis πρόσθεσε ότι η τεχνολογία είναι ιδιαίτερα επωφελής για crossover και SUV. Εκτός από τα ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία το μπροστινό μέρος διαθέτει λειτουργία αυτόματου φορτιστή, ο οποίος αποσυνδέεται μόνος του μόλις ολοκληρωθεί η φόρτιση, ενώ και ο αισθητήρας LiDAR μπορεί να κρυφτεί όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, προκειμένου να προστατεύεται από φθορές.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε θα μπορούσαμε να δούμε στο δρόμο ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Hyundai με το νέο... πρόσωπο, ωστόσο το σενάριο αυτό ενδεχομένως να μην είναι και ιδιαίτερα μακρινό.  

citroen
test center