Η Irmscher θέλει να κάνει hot hatch το Opel Astra

1.836 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2024)
Η Irmscher θέλει να κάνει hot hatch το Opel Astra
2 Φωτογραφίες »

- Το αναβαθμισμένο μοντέλο θα φέρει την ονομασία Astra IRC
- Μεγάλη αεροτομή, τεράστιες εισαγωγές αέρα, φαρδύτερα φτερά και ζάντες 20 ιντσών
- Θα έχει απόδοση 260 ίππων
- Δεν αποκλείεται να φτάσει ως την γραμμή παραγωγής αν υπάρξει ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές

Το αναβαθμισμένο μοντέλο θα φέρει την ονομασία Astra IRC

Το Opel Astra απουσιάζει από την κατηγορία των hot hatch αφού δεν απέκτησε μια έκδοση OPC (Opel Performance Center), αλλά η γερμανική εταιρεία βελτιώσεων Irmscher ήρθε για να αποκαταστήσει αυτή την... αδικία. Το βελτιωμένο μοντέλο θα φέρει την ονομασία Astra IRC και θα διαθέτει «άγρια» σπορτίφ εμφάνιση, εμπνευσμένη – σύμφωνα με την εταιρεία – από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Υπενθυμίζεται πως η Irmscher προσφέρει ήδη ένα πακέτο βελιτώσεων για το Opel Corsa F και το ανανεωμένο Corsa.

Μεγάλη αεροτομή, τεράστιες εισαγωγές αέρα, φαρδύτερα φτερά και ζάντες 20 ιντσών

Αυτό το νέο πακέτο βελτιώσεων, περιλαμβάνει φαρδύτερα εμπρός και πίσω φτερά με ενσωματωμένους αεραγωγούς, που καλύπτουν τις ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών Hydra Star. Στο μπροστινό μέρος του αμαξώματος, το Astra αποκτά έναν επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και ένα εντυπωσιακό splitter. Αλλαγές εντοπίζονται και στο πίσω μέρος του οχήματος, όπου ένας φαρδύς διαχύτης ενσωματώνει διπλές απολήξεις και ένα τρίτο φως φρένων. Ωστόσο, το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι η τεράστια πίσω αεροτομή, η οποία έχει ένα στοιχείο υπερβολής για hatchback που προορίζεται για τον δρόμο και όχι την πίστα.

Θα έχει απόδοση 260 ίππων

Η Irmscher δεν ανέφερε καμία αναβάθμιση του πλαισίου, αλλά είναι προφανές ότι το Opel Astra IRC είναι χαμηλωμένο με aftermarket ελατήρια και αμορτισέρ, ενώ έχει και φαρδύτερα μετατρόχια. Όσον αφορά την ισχύ, η εταιρεία πιθανότατα θα βασιστεί στο plug-in υβριδικό Opel Astra GSe (το κινητήριο σύνολο αποδίδει 225 ίππους) με στόχο τους 260 ίππους που είναι κοντά στην απόδοση του ανανεωμένου VW Golf GTI.

Δεν αποκλείεται να φτάσει ως την γραμμή παραγωγής αν υπάρξει ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές

Η εταιρεία βελτιώσεων με έδρα το Remshalden παρουσίασε το Opel Astra IRC σε πρώτη φάση ως ψηφιακό σχέδιo (rendering), αλλά δεν αποκλείεται το μοντέλο να μπει φτάσει μέχρι τη γραμμή παραγωγής και να κατασκευαστεί ένας μικρός αριθμός μοντέλων. Η Irmschrer δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες, αλλά αν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από τους υποψήφιους πελάτες δεν αποκλείεται να το δούμε στους δρόμους στο μέλλον.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda