Η Kia γεμίζει την γκάμα της με εννέα υβριδικά μέχρι το 2028

2.098 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2024)
Η Kia γεμίζει την γκάμα της με εννέα υβριδικά μέχρι το 2028

- Έρχονται εννέα υβριδικά μοντέλα μέχρι το 2028.
- Υβριδικά και ηλεκτρικά θα αντιπροσωπεύουν το 58% των πωλήσεων έως το 2030.
- Θα εξοπλίζονται με νέο υβριδικό σύστημα κίνησης.
- Έξι νέα ηλεκτρικά έως το 2026.

Έρχονται εννέα υβριδικά μοντέλα μέχρι το 2028

Με υβριδικά μοντέλα θα εμπλουτίσει την γκάμα της τα επόμενα χρόνια η Kia. Η κορεατική μάρκα θα λανσάρει εννέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2028 και προβλέπει ότι τα υβριδικά θα αποτελούν το 20% των πωλήσεών της το 2030. Την είδηση αυτή γνωστοποίησε η Kia στο τελευταίο χρονικά συνέδριο των επενδυτών, χωρίς ωστόσο να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τα μοντέλα που θα υβριδοποιηθούν ή εάν αυτά θα είναι υβριδικά ή plug-in υβριδικά.

Υβριδικά και ηλεκτρικά θα αντιπροσωπεύουν το 58% των πωλήσεων έως το 2030

Ο στόχος της κορεατικής μάρκας να πουλάει 1,6 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως μέχρι το 2030 παραμένει αμετάβλητος, παρόλο τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, όπως για παράδειγμα οι  ελλείψεις σε υποδομές φόρτισης. Ωστόσο, λόγω των δυσκολιών η Kia προβλέπει πως τα υβριδικά θα αποτελούν ακόμα το 20% των παγκόσμιων πωλήσεών της το 2030, την ίδια περίοδο που τα ηλεκτρικά θα φτάνουν το 38%. Συνολικά, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα εκτιμάται ότι θα αντιπροσωπεύουν το 58% ή περίπου 2,48 εκατομμύρια μονάδες των παγκόσμιων πωλήσεων της Kia έως το 2030.

Θα εξοπλίζονται με νέο υβριδικό σύστημα κίνησης

Υπό αυτό το πρίσμα η Kia έχει δεσμευτεί να αναπτύξει μια νέα γενιά υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης με βελτιωμένη ισχύ και κατανάλωση καυσίμου. Θα υπάρχουν δύο εκδόσεις αυτού του νέου υβριδικού συστήματος. Μία για αυτοκίνητα έως μεσαίου μεγέθους και μία για μεγάλα οχήματα. Παράλληλα για να εξασφαλίσει ανταγωνιστικότητα κόστους και ευελιξία παραγωγής, η Kia θα κατασκευάσει τους νέους υβριδικούς κινητήρες μαζί με τους υπάρχοντες κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Έξι νέα ηλεκτρικά έως το 2026

Παράλληλα, η Kia είπε θα συνεχίσει να επεκτείνει και την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Θα κυκλοφορήσει έξι νέα EV μοντέλα έως το τέλος του 2026. Ο λόγος για τα EV2, EV3, EV4, EV5, το ανανεωμένο EV6 και το «καυτό» EV9 GT. Πολλά από αυτά θα εξοπλίζονται από μία νέα γενιά μπαταριών, που προγραμματίζεται για παραγωγή το 2025 και λέγεται ότι θα αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα κατά 7%, ενώ παράλληλα θα μειώσει το κόστος κατά 10% σε σύγκριση με τα τρέχοντα μοντέλα.

EUROINS PASXA
KIA