Η Μισέλ Μουτόν μιλάει για τη νίκη της στο Ράλι Ακρόπολις το 1982

2.384 Επισκέψεις στο άρθρο (29/3/2024)
Η Μισέλ Μουτόν μιλάει για τη νίκη της στο Ράλι Ακρόπολις το 1982

- Μιλάει σε βίντεο-αφιέρωμα για τη νίκη της στην Ελλάδα το 1982.
- «Με τρελαίνει όταν βλέπω το κοινό να είναι κοντά στα αυτοκίνητα».
- «Σε ένα γλίστρημα που είχα ήταν μπροστά οι γονείς μου».
- «Ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου ήταν το Ακρόπολις».

Η γυναίκα οδηγός που άφησε το στίγμα της στο WRC

Η Μισέλ Μουτόν σε ένα όμορφο βίντεο-αφιέρωμα πάει πίσω στο χρόνο και μιλάει για τη νίκη που πήρε στο Ράλι Ακρόπολις το 1982. Βλέποντας διάφορα στιγμιότυπα αναφέρεται σε γεγονότα που μέχρι τώρα δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας, σε μία εποχή όπου ο μηχανοκίνητος αθλητισμός άνθιζε!

Μιλάει σε βίντεο-αφιέρωμα για τη νίκη της στην Ελλάδα το 1982

Η Μισέλ Μουτόν αποτέλεσε και αποτελεί μία από τις ηρωίδες του γυναικείου φύλου. Δεν είναι άλλωστε λίγο πράγμα μέσα σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι ή πιο απλά WRC, να πρωταγωνιστεί μία γυναίκα από τη θέση της οδηγού! Ιδιαίτερα τη δεκαετία που 1980, όπου τα πράγματα ήταν ακόμα δυσκολότερα. Η 72χρονη σήμερα, Μισέλ Μουτόν σε ένα βίντεο-αφιέρωμα αναφέρεται στο Ράλι Ακρόπολις του 1982, το οποίο ήταν ένα από τα τέσσερα που κέρδισε εκείνη τη χρονιά, αγωνιζόμενη με ένα Quattro για την εργοστασιακή ομάδα της Audi.

Πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες της ως εκπρόσωπος ασφαλείας

Εξακολουθώντας να εργάζεται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό σήμερα ως εκπρόσωπος ασφαλείας και κοιτώντας πίσω στο χρόνο, η Μουτόν εντυπωσιάστηκε από το πόσο επικίνδυνες φαίνονται σήμερα οι αγωνιστικές συνθήκες που επικρατούσαν τη δεκαετία του 1980 στους αγώνες. Είναι άλλωστε ορατό με γυμνό μάτι πως η αμφίεση και η προστασία που είχαν τότε οδηγοί και οχήματα ήταν πολύ πιο... ελαφριά σε σχέση με ότι ισχύει σήμερα. Εν τω μεταξύ, οι θεατές, που μπαίνουν μέσα στην πίστα μερικές φορές είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό επικινδυνότητας τόσο για τους ίδιους όσο και για τους οδηγούς!

«Με τρελαίνει όταν βλέπω το κοινό να είναι κοντά στα αυτοκίνητα»

«Και βλέπεις τους ανθρώπους κοντά στο αυτοκίνητο, ξέρεις. Το να είμαι υπεύθυνη για την ασφάλεια όταν βλέπω αυτή τη εικόνα, με τρελαίνει», είπε η Μουτόν σε ένα πρόσφατο βίντεο για το DirtFish Rally School που δημοσιεύτηκε λίγο μετά τη Σύνοδο Κορυφής Women in Motorsports 2024.

«Το κοινό είναι απίστευτο. Ήταν στο δρόμο μαζί μας. Ήταν μέρος του παιχνιδιού. Τίποτα δεν μπορούσαμε να κάνουμε. Έπρεπε να οδηγήσουμε, προσπαθώντας να μην ακουμπήσουμε κανέναν και αυτό ήταν το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε. Τους νιώθεις στο δρόμο, δεν τους βλέπεις πολύ καλά, αλλά τους νιώθεις», ανέφερε επιπλέον για την παρουσία του κοινού. Λίγο αργότερα η Μουτόν είδε μία έξοδό της κατά τη διάρκεια της ειδικής διαδρομής, παγώνοντας την εικόνα στο βίντεο για να αποκαλύψει πως σε εκείνη ακριβώς τη στροφή που είχε την έξοδο βρίσκονταν οι γονείς της!

Συνέχεια του άρθρου >>>
MIKRA VANS LEASING
VW CRAFTER LEASEPRO