Η Suzuki αποκάλυψε το νέο Swift για την Ευρώπη!

15.032 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2023)
Η Suzuki αποκάλυψε το νέο Swift για την Ευρώπη!
23 Φωτογραφίες »

- Αυτό είναι το νέο Swift για την Ευρώπη.
- Διατηρεί αλλά φρεσκάρει την οικεία σχεδίαση.
- 9άρα οθόνη αφής και περισσότερα συστήματα ασφάλειας.
- Με ήπια υβριδικό μοτέρ βενζίνης 1,2 λίτρων.

Αυτό είναι το νέο Swift για την Ευρώπη

Το νέο Suzuki Swift κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη όπου έρχεται με φρεσκαρισμένη εμφάνιση, οθόνη αφής τύπου tablet στην καμπίνα, περισσότερα συστήματα ασφαλείας και ήπια υβριδικό κινητήρα βενζίνης.

Διατηρεί αλλά φρεσκάρει την οικεία σχεδίαση

Το ευρωπαϊκό μοντέλο έρχεται να ακολουθήσει αυτό που θα διαθέσει η ιαπωνική μάρκα στην εγχώρια αγορά και ήδη σας έχουμε παρουσιάσει, οπότε πολλά από τα στοιχεία είναι ήδη γνωστά. Ένα από αυτά είναι οι διαστάσεις, οι οποίες για την ιαπωνική έκδοση του μοντέλου είναι: μήκος 3.860 χιλιοστά, πλάτος 1.695 χιλιοστά, ύψος 1.500 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.450 χιλιοστά.

Σχεδιαστικά, στο εμπρόσθιο μέρος, το Swift χαρακτηρίζεται από την ελαφρώς μικρότερη κυψελοειδή μάσκα, με το έμβλημα της Suzuki να έχει μεταφερθεί κάτω από το καπό. Οι προβολείς έχουν νέο σχήμα και γραφικά LED, σε συνδυασμό με μια πιο διακριτική εισαγωγή αέρα στον προφυλακτήρα που συνδυάζεται με αλουμινένιο διακοσμητικό. Η διχρωμία από το ύψος των πλαϊνών καθρεπτών και πάνω παραμένει, ενώ νέες ζάντες αλουμινίου έχουν σχεδιαστεί. Στο πίσω μέρος, βρίσκουμε μικρότερα και πιο τετραγωνισμένα φώτα.

9άρα οθόνη αφής και περισσότερα συστήματα ασφάλειας

Στο εσωτερικό μία οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό,  9 ιντσών είναι ένα από τα highlights και μπορεί να συνδεθεί με τα smartphone μέσω των εφαρμογών Apple CarPlay και Android Auto. Το τιμόνι με τα ενσωματωμένα κουμπιά μεταφέρεται από άλλα μοντέλα της Suzuki, όπως και τα νέα χειριστήρια κλιματισμού. Ο πίνακας οργάνων διαθέτει αναλογικούς μετρητές, ανάμεσα στους οποίους υπάρχει μία μικρή οθόνη. Στη νέα του γενιά το Suzuki Swift θα εξοπλίζεται επίσης με πολλά συστήματα ασφαλείας μέσω της σουίτας Suzuki Safety Support ADAS. Μεταξύ αυτών είναι τα Dual Sensor Brake Support II, Lane Keep Assist, Driver Monitoring System, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Prevention, Rear Cross Traffic Alert και Traffic Sign Recognition. 

Με ήπια υβριδικό μοτέρ βενζίνης 1,2 λίτρων

Αναφορικά με τον κινητήρα, η Suzuki υπογραμμίζει πως το νέο Swift θα εξοπλίζεται με έναν νέο 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων που συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα 12 βολτ και διαθέτει βελτιώσεις παντού. Η ιαπωνική μάρκα δεν αναφέρει στοιχεία απόδοσης, αλλά υπογράμμισε πως το νέο μοτέρ συνδυάζει βελτιωμένη οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων, με υψηλότερη ροπή στις χαμηλές στροφές και μεγαλύτερη συνολική απόδοση. Θυμίζουμε πως το τρέχον ήπια υβριδικό Swift έχει ισχύ 83 ίππων. Στην ιαπωνική αγορά το νέο Swift εξοπλίζεται μόνο με CVT κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά η Suzuki δεν αναφέρει το παραμικρό για το τι πρόκειται να ισχύσει στο ευρωπαϊκό μοντέλο. Σε κάθε περίπτωση το σύστημα τετρακίνησης Allgrip θα είναι παρών.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
NISSAN