Η Volvo άφησε «ξεκρέμαστο» πελάτη της στην Ευρώπη για βλάβη σε V90

3.106 Επισκέψεις στο άρθρο (29/3/2024)
Η Volvo άφησε «ξεκρέμαστο» πελάτη της στην Ευρώπη για βλάβη σε V90

- Μία βλάβη ενός Volvo V90 έγινε θέμα στα ΜΜΕ της Γαλλίας
- Πολλαπλή εισαγωγής χάλασε σε 91.100 χιλιόμετρα
- Ζητάνε 857 ευρώ στον ιδιοκτήτη για να την αντικαταστήσει
- Δεν καλύπτει ούτε cent η αντιπροσωπεία και η μάρκα

Μία βλάβη ενός Volvo V90 έγινε θέμα στα ΜΜΕ της Γαλλίας

Μεγάλο θέμα στα γαλλικά Μέσα αυτοκινήτου έχει γίνει μία ζημιά σε πολλαπλή εισαγωγής ενός Volvo V90 Cross Country D5 του 2017 με 91.100 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται στη Γαλλία τόσο η μάρκα, όσο και η αντιπροσωπεία αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη για τη βλάβη, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να πληρώσει 857 ευρώ για να την αποκαταστήσει. Δημοσιοποίησε το θέμα ο άτυχος ιδιοκτήτης, προκειμένου να βγάλει άκρη.

Του ζητάνε 857 ευρώ για να αντικαταστήσει την πολλαπλή εισαγωγής

Η είδηση αυτή έρχεται από τη Γαλλία και συγκεκριμένα τη φέρνει στο φως το γαλλικό Μέσο autoplus. Σύμφωνα με όσα αναφέρει λοιπόν στο σχετικό ρεπορτάζ, όλα ξεκίνησαν όταν ο Arnaud C., Γάλλος ιδιοκτήτης ενός Volvo V90 Cross Country D5 του 2017 με 91.100 χιλιόμετρα, επισκέφθηκε το συνεργείο μίας αντιπροσωπείας της Volvo στη Γαλλία, καθώς αντιμετώπιζε κάποια βλάβη. Οι μηχανικοί έλεγξαν το αυτοκίνητο και του είπαν πως υπάρχει πρόβλημα στην πολλαπλή εισαγωγής, στο εξάρτημα δηλαδή που είναι υπεύθυνο για την εισαγωγή αέρα μέσα στον κινητήρα. Μάλιστα, υποστηρίζεται πως του ζητήθηκε το ποσό των 857 ευρώ για να αντικαταστήσει τη ζημιά.

Η Volvo Γαλλίας αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη

Ο Arnaud C. θεωρώντας ότι η ηλικία και τα χιλιόμετρα του οχήματός του δεν δικαιολογούν μια τέτοια βλάβη, ζήτησε από τον υπεύθυνο του συνεργείου να ζητήσει υποστήριξη από τον κατασκευαστή. Ωστόσο, η Volvo Γαλλίας τον ενημέρωσε πως δεν έχει κανένα σκοπό να καλύψει το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς, κάνοντας λόγο για φυσική φθορά. Έτσι, ο Arnaud C. θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του όλο το χρηματικό ποσό αν θέλει να επισκευαστεί το αυτοκίνητό του.

Αντί για 300.000 χιλιόμετρα, άντεξε 91.100 χιλιόμετρα

Σε αντίθεση με την πολλαπλή εξαγωγής, που είναι πάντα κατασκευασμένη από μέταλλο για τη διαφυγή των θερμών καυσαερίων, η πολλαπλή εισαγωγής είναι συχνά κατασκευασμένη από πλαστικό επειδή δεν υπόκειται άμεσα σε υπερβολική θερμότητα. Επίσης, σύμφωνα πάντα με το γαλλικό Μέσο autoplus, μια πολλαπλή εισαγωγής δεν είναι υποχρεωμένη να «ζήσει» εφ όρου ζωής, αλλά υποτίθεται πως κατασκευάζεται για να αντέξει για 300.000 χλμ. και δεν μπορεί να υπαχθεί στην κατηγορία των αναλώσιμων (όπως για παράδειγμα τα λάστιχα, τα τακάκια κ.ά). Έτσι, το Μέσο προτείνει πως λαμβάνοντας υπόψη τα χιλιόμετρα αυτού του V90, αλλά και το γεγονός ότι είναι 6 ετών, η Volvo πρέπει να επιστρέψει το 80% του λογαριασμού στον Arnaud C. Εσύ τι λες;

TI LINGLONG AGORAZO
skoda