4 φωτογραφίες »

Η αναβίωση της Lancia Delta S4 Stradale

4.854 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2020)

Η «πολιτική» έκδοση του αυτοκινήτου-σταθμός στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα μπορούσε να αναβιώσει υιοθετώντας φουτουριστική σχεδίαση, όπως αυτή εκδηλώνεται στο σχέδιο αυτό. Πώς σας φαίνεται;


Η Lancia Delta S4 Stradale ήταν η έκδοση homologation του κεντρομήχανου αγωνιστικού αυτοκινήτου για το Group B, το οποίο δημιούργησε τον μύθο γύρω από το μοντέλο χάρη στις επιδόσεις του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τις μεγάλες του μάχες με το Audi quattro.

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Sebastiano Ciarcià αποφάσισε τώρα να παρουσιάσει πως θα μπορούσε να μοιάζει το μοντέλο, εάν ο όμιλος Fiat-Chrysler επιχειρούσε να το αναβιώσει. Ο Ciarcià  έχει δουλέψει σε Alfa Romeo, Fiat και Rimac και φαίνεται πως έχει μια καλή ιδέα για το πώς έπρεπε να μοιάζει ένα τέτοιο θρυλικό αυτοκίνητο δεκαετίες αφότου σταμάτησε η παραγωγή του.

Ο Ciarcià δήλωσε πως το ψηφιακό σχέδιο «θέλει να είναι μια μοντέρνα εκδοχή του της Delta S4 χωρίς να είναι πολύ νοσταλγικό ή ρετρό. Αντίθετα, θέλει να είναι η εξέλιξη του πρώτου αυτοκινήτου που θα φέρει πάνω του όλα τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα».

Πράγματι, στο σχέδιο του Ciarcià, ο πρόβολος του αυτοκινήτου δεν θυμίζει σε τίποτα της Delta S4 Stradale, ωστόσο όσο μεταφέρουμε το βλέμμα μας προς το πίσω μέρος, βλέπουμε περισσότερες γωνίες που μας θυμίζουν σχεδιαστικά το θρυλικό μοντέλο της Lancia. Ιδιαίτερα οι τρίτες κολώνες (C-Pillars) θυμίζουν έντονα αυτές της Delta S4, ενώ το ίδιο κάνει και το πίσω παρμπρίζ.

Θα προχωρήσει άραγε η επιστροφή της Delta S4 Stradale; Aυτή την στιγμή, το ενδεχόμενο αυτό συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, αφού η Lancia βρίσκεται αυτή την στιγμή σε «κώμα» και δραστηριοποιείται μόνο στην Ιταλία...

NEO TRANSPORTER
test center