To Toyota Yaris Cross.

To Toyota Yaris Cross.

Η επιμονή της Toyota στα υβριδικά αποφέρει καρπούς

2.738 Επισκέψεις στο άρθρο (7/2/2024)

- 2η σε πωλήσεις στην Ευρώπη για 2η συνεχόμενη χρονιά η Toyota
- Το 70% των πωλήσεων της αφορoύν κατά κύριο λόγο υβριδικά

2η σε πωλήσεις στην Ευρώπη για 2η συνεχόμενη χρονιά η Toyota

H Toyota είναι η δεύτερη μάρκα σε πωλήσεις στην Ευρώπη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και η επιμονή της στα υβριδικά συστήματα κίνησης ίσως είναι ο λόγος. Ενώ όλο και περισσότερες εταιρίες διαμορφώνουν τα σχέδια τους γύρο από τα ηλεκτρικά οχήματα, ο ιαπωνικός κολοσσός επιμένει να βελτιώνει και να αναπτύσσει τα υβριδικά του, τα οποία έχουν γίνει πλέον και τα πιο δημοφιλή στην ήπειρο μας.

«Όλα έχουν να κάνουν με την υβριδική τεχνολογία» δήλωσε ο Felipe Munoz, αναλυτής της αγοράς αυτοκινήτων της JATO Dynamics. «[Η Toyota] ξεκίνησε με αυτήν πριν από 20 χρόνια και τώρα είναι η καλύτερη λύση για πολλούς αγοραστές που δεν θέλουν να ανησυχούν για τις υποδομές [σ.σ. φορτιστές] και ταυτόχρονα θέλουν να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα στα καύσιμα»

Το 70% των πωλήσεων της αφορούν κατά κύριο λόγο υβριδικά

Σχεδόν το 70% των πωλήσεων της Toyota στην Ευρώπη αφορά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Αυτό συμπεριλαμβάνει υβριδικά, Plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά. Στην Δυτική Ευρώπη το ποσοστό αγγίζει σχεδόν το 100%. Εξ αυτών, τα περισσότερα αφορούν τα υβριδικά. Το αποκλειστικά ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota, το bZ4X, είχε μόλις 17.381 πωλήσεις το 2023. Το μόνο διαθέσιμο Plug-in υβριδικό μοντέλο της Toyota στις ευρωπαϊκές αγορές του 2023 για το μεγαλύτερο διάστημα ήταν το RAV4. Οπότε ίσως έπαιξε και αυτό ρόλο στο γεγονός ότι η Toyota πούλησε κυρίως full hybrid αυτοκίνητα. 

Γενικότερα, η Corolla wagon ήταν ιδιαιτέρα δημοφιλής σε οικογένειες και οδηγούς ταξί ενώ το Yaris και το Yaris Cross σημείωσαν εξαιρετική πορεία γιατί είναι από τα λίγα υβριδικά στις κατηγορίες των μικρών αυτοκινήτων και μικρών SUV.

test center
KIA