• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Αυτή η Porsche δεν μπορεί να ξεφύγει με τίποτα από ένα Mazda MX-5.

Η ισχύς δεν είναι το παν (video)

5.486 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/7/2016

Μπορεί ένα Mazda MX-5 με 120 άλογα να «κυνηγήσει» μια Porsche σχεδόν 5πλάσιας ιπποδύναμης; Δείτε στο παρακάτω video!

 
Έχει αποδειχθεί κατά καιρούς ότι η ιπποδύναμη δεν καθορίζει πάντα τον ταχύτερο σε μια πίστα. Κάτι τέτοιο έρχεται να επαληθεύσει και το παρακάτω video που δείχνει τον οδηγό ενός Mazda MX-5 να κοντράρει στα ίσια μια Porsche 911 Turbo S στην πίστα Atlanta Motorsports Park. 

Όπως θα δείτε, μπορεί στις ευθείες ο κάτοχος του Miata να χρειαζόταν κυάλια για να δει την Porsche, αλλά στις στροφές, η εμπειρία του και το καλοζυγισμένο Mazda, σε συνδυασμό με τον επιφυλακτικό οδηγό της Porsche, του επέτρεπαν να πλησιάζει τo γερμανικό μοντέλο.

 
Να υπενθυμίσουμε ότι η Porsche 911 Turbo S κινείται με έναν twin-turbo εξακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 3,8 λίτρων και αποδίδει 580 ίππους, ενώ από την άλλη πλευρά, το Mazda MX-5 έχει έναν κινητήρα 1.600 κ.εκ και 120 ίππων.

Μπορεί με οδηγούς του ίδιου επιπέδου η διαφορά να ήταν χαοτική, αλλά ο ιδιοκτήτης αυτού του Mazda μας απέδειξε πως ακόμα και η σχεδόν 5πλάσια ιπποδύναμη της Porsche δεν είναι αρκετή αν δεν υπάρχει στοιχειώδης οδηγική εμπειρία!

Κείμενο: Θοδωρής Κολονέλος

 
  • Mazdakias

    Γερμανοτσολια που εισαι να δεις!!! Βλεπεις τι κανει ενα MX-5 στο Porche? Φαντασου τι τσαγακια τα κερναω εγω! Οποτε τουμπεκι!

      2
  • loukia

    Το πακέτο είναι ΔΥΝΑΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΜΟΤΕΡ.- Επίσης άλλο φτάνω κάποιον και άλλο τον περνάω, άλλο τον περνάω και άλλο τον περνάω και κάνω και διαφορά.-