Η υβριδική Porsche 911 έρχεται το καλοκαίρι του 2024

1.183 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2024)
Η υβριδική Porsche 911 έρχεται το καλοκαίρι του 2024

- Η Porsche θα αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα υβριδικό μοντέλο
- Τετρακίνητη με ηλεκτροκινητήρα και υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα, συνολικής απόδοσης 480 ίππων
- Νέα φώτα με δυνατότητα φωτισμού του δρόμου έως και 600 μέτρα

Η Porsche θα αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα υβριδικό μοντέλο

Μέσα στο 2024, η Porsche θα αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα υβριδικό μοντέλο, στην προσπάθεια της να ακολουθήσει την τάση της ηλεκτροκίνησης.  Έτσι, η Porsche επιβεβαίωσε ότι η 911 θα αποκτήσει για πρώτη φορά ένα υβριδικό σύστημα κίνησης αυτό το καλοκαίρι, ως μέρος της σημαντικής αναβάθμισης του εμβληματικού μοντέλου που διατρέχει μια πορεία 64 ετών. Πιο συγκεκριμένα, η Porsche 911 θα λάβει μια σειρά από αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένου του ελαφρώς αλλαγμένου αμαξώματος, του ανασχεδιασμένου εσωτερικού και του κινητήριου συνόλου. Οι αλλαγές έχουν σκοπό να διατηρήσουν την απήχηση της 911 ψηλά μέχρι το 2027, όπου ένα καινούργιο μοντέλο 9ης γενιάς θα ενταχθεί στην ηλεκτροκίνητη γκάμα της Porsche.

Τετρακίνητη με ηλεκτροκινητήρα και υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα, συνολικής απόδοσης 480 ίππων

Η πιο σημαντική αλλαγή στην 911, στην έκτη δεκαετία παραγωγής της, είναι σαφώς η υιοθέτηση ενός υβριδικού συστήματος κίνησης. Το νέο τετρακίνητο μοντέλο που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι, θα συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα της Porsche με έναν ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτροκινητήρα που θα βρίσκεται στον μπροστινό άξονα. Ο βενζινοκινητήρας θα παρέχει κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας θα κινεί τους μπροστινούς τροχούς. Το νέο σύστημα υπόσχεται ότι παράγει τα δικά του αποθέματα ενέργειας, μέσω του φρεναρίσματος χρησιμοποιώντας τον βενζινοκινητήρα ως γεννήτρια, αναιρώντας την ανάγκη για εξωτερική φόρτιση. Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μια ειδικά αναπτυγμένη μπαταρία ιόντων λιθίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υβριδικό σύστημα αναμένεται να αποδίδει πάνω από 480 ίππους.

Νέα φώτα με δυνατότητα φωτισμού του δρόμου έως και 600 μέτρα

Η ανανεωμένη 911 θα έχει νέα φωτιστικά σώματα που αναμένεται να διαθέτουν την τεχνολογία HD matrix LED, η οποία μέσω της κάμερας που διαθέτει αλλάζει αυτόματα τη μεσαία σκάλα σε μεγάλη σκάλα (και το αντίστροφο) αν δεν εντοπίσει οχήματα που κινούνται μπροστά ή από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και το αντίστροφο. Τα νέα φώτα θα έχουν δυνατότητα φωτισμού του δρόμου έως και 600 μέτρα. Επιπλέον, η 911 θα λάβει και νέας όψης φώτα φρένων, ενσωματωμένα στο επάνω μέρος ενός ανασχεδιασμένου πίσω προφυλακτήρα, με εσωλέμβιες απολήξεις εξάτμισης σε έναν αναθεωρημένο διαχύτη. Τέλος, όσον αφορά το εσωτερικό, οι αλλαγές είναι ελάχιστες και επικεντρώνονται κυρίως σε αναβαθμίσεις λογισμικού, όπως τα νέα γραφικά των ψηφιακών οργάνων.

peugeot
test center