• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Japan Vs Germany: Honda Civic απέναντι στο VW Golf

135.509 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/11/2020

Με τιμή πάνω-κάτω στα 23.000 ευρώ και ιπποδύναμη στα 130 άλογα, Honda Civic και VW Golf δίνουν ένα ακόμη ντέρμπι μεταξύ τους. Τι έκβαση θα έχει ο αγώνας;


Honda Civic vs VW Golf, VW Golf vs Honda Civic. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα ντέρμπι αιωνίων, ένα ντέρμπι που έχει ξεκινήσει εδώ και 50 χρόνια, αφού το ιαπωνικό μοντέλο έχει φτάσει αισίως τα 48, και το γερμανικό τα 46. Ένα ντέρμπι το οποίο δύσκολα βγάζει νικητή, ένα ντέρμπι που πάνω του πέφτουν όλα τα φώτα της δημοσιότητας γιατί και τα δύο μοντέλα αποτελούν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της αυτοκίνησης σε Ευρώπη και Ασία, ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο μάρκες που οι πιστοί φίλοι έχουν ιδιαίτερες «οπαδικές» σχέσεις… Μπαίνουμε λοιπόν κάπου στη μέση, σαν διαιτητές, και επιχειρούμε μια αντιπαράθεση μεταξύ τους, με κοινό παρανομαστή τόσο την ιπποδύναμη, όσο και την τιμή. Συγκεκριμένα, με τιμή 20.650 ευρώ έρχεται το Honda Civic στην έκδοση 1,0 Comfort, λίγο πιο πάνω το VW Golf στην έκδοση 1,5 Life (21.700 ευρώ). Πάμε να ξεκινήσουμε λοιπόν!

Σχεδίαση: Με περισσότερο χαρακτήρα το Civic
Οι σχεδιαστές της Honda με το Civic κατάφεραν να ξεφύγουν από τα αισθητικά πρότυπα της κατηγορίας, δημιουργώντας ένα αμάξωμα που αν και χάτσμπακ θυμίζει πολύ κουπέ. Οι μεγάλες του διαστάσεις (4,52 μ.) δεν κρύβονται οπτικά, με το δυναμισμό να είναι το κύριο στοιχείο της σχεδίασης, όπως υπογραμμίζεται από τα έντονα νεύρα του καπό, τους φουσκωμένους θόλους των τροχών και τη γραμμή που διατρέχει όλο το αμάξωμα στα πλαϊνά του. Από την άλλη το Golf δεν αλλάζει φιλοσοφία στη σχεδίασή του, επιμένοντας στις κλασσικές γραμμές που το χαρακτηρίζουν… 8 γενιές τώρα. Πάντως στη νέα γενιά ο δυναμισμός τονίστηκε λίγο στο εμπρός καπό με την καμπύλη στην εμπρός άκρη του και τα δυο έντονα νεύρα κατά μήκος του, ενώ στοιχεία όπως το σχέδιο των LED σωμάτων αποτελούν ευπρόσδεκτες μοντέρνες λεπτομέρειες.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Σχολιάστε