• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Japan Vs Germany: Honda Civic απέναντι στο νέο VW Golf

91.721 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/5/2020

Στα χαρακώματα: Η πρώτη «αντιπαράθεση» του νέου VW Golf δε θα μπορούσε να είναι κάποια άλλη, παρά με το αντίπαλο δέος εξ` ανατολής, που ακούει στο όνομα Honda Civic. Λάβετε θέσεις…

VOLKSWAGEN: Γνωρίστε την όμορφη και «περιπετειώδη» οικογένεια των SUV της Volkswagen


Το VW Golf έφτασε στην 8η γενιά του, ενώ το Civic μόλις έκανε ένα μικρό λίφτινγκ στη δέκατη γενιά του, μετρώντας 46 και 48 χρόνια ιστορίας αντίστοιχα. Μισός αιώνας λοιπόν και τα δύο μοντέλα εξακολουθούν να αποτελούν αιτία για αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους αυτοκινητιστές. Βλέπετε πέρα από την ιστορία που κουβαλάνε, είναι ίσως οι χαρακτηριστικότεροι εκπρόσωποι Ευρώπης και Ασίας (μαζί με την Corolla) για την κλάση των mainstream χάτσμπακ, εκφράζοντας συγχρόνως δύο διαφορετικές νοοτροπίες. Παράλληλα είναι και δύο εταιρείες που έχουν καταφέρει να χτίσουν το δικό τους «οπαδικό κίνημα».

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας μπούμε στο κυρίως θέμα. Από τη μία έχουμε το 1.000άρι τούρμπο Civic των 126 ίππων και από την άλλη το νέο Golf των 130 ίππων από τον 1,5 TSI τούρμπο βενζινοκινητήρα. Η επιλογή μας στηρίζεται στην σχεδόν ίδια ισχύ των δύο μοντέλων, καθώς και στην παραπλήσια τιμή τους.

Σχεδίαση: Με περισσότερο χαρακτήρα το Civic
Οι σχεδιαστές της Honda με το Civic κατάφεραν να ξεφύγουν από τα αισθητικά πρότυπα της κατηγορίας, δημιουργώντας ένα αμάξωμα που αν και χάτσμπακ θυμίζει πολύ κουπέ. Οι μεγάλες του διαστάσεις (4,52 μ.) δεν κρύβονται οπτικά, με το δυναμισμό να είναι το κύριο στοιχείο της σχεδίασης, όπως υπογραμμίζεται από τα έντονα νεύρα του καπό, τους φουσκωμένους θόλους των τροχών και τη γραμμή που διατρέχει όλο το αμάξωμα στα πλαϊνά του. Από την άλλη το Golf δεν αλλάζει φιλοσοφία στη σχεδίασή του, επιμένοντας στις κλασσικές γραμμές που το χαρακτηρίζουν… 8 γενιές τώρα. Πάντως στη νέα γενιά ο δυναμισμός τονίστηκε λίγο στο εμπρός καπό με την καμπύλη στην εμπρός άκρη του και τα δυο έντονα νεύρα κατά μήκος του, ενώ στοιχεία όπως το σχέδιο των LED σωμάτων αποτελούν ευπρόσδεκτες μοντέρνες λεπτομέρειες.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

 
Σχολιάστε την είδηση 7 σχόλια