Το μεγάλο βάρος του μπρελόκ των κλειδιών μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη μίζα το αυτοκινήτου, πέρα από τον εκνευριστικό θόρυβο που παράγει.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το μεγάλο βάρος του μπρελόκ των κλειδιών μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη μίζα το αυτοκινήτου, πέρα από τον εκνευριστικό θόρυβο που παράγει.

Ήχοι στο αμάξι που μας τραβούν την προσοχή

25.141 Επισκέψεις στο άρθρο

Σχεδόν όλοι μας όταν οδηγούμε ακούμε διάφορους ήχους που μας αποσυντονίζουν και συχνά μας εκνευρίζουν. Δείτε πως μπορείτε να γλιτώσετε μια και καλή.

Τι κάνει «χρίτσι χρίτσι»;


Λαδώστε τις ενώσεις στις πόρτες για να αποφύγετε πιθανούς ενοχλητικούς τριγμούς από την πόρτα.

Λαδώστε τις ενώσεις στις πόρτες για να αποφύγετε πιθανούς ενοχλητικούς τριγμούς από την πόρτα.

Οι τριγμοί αλλά και κάθε είδους θόρυβοι μικρής έντασης παρατηρούνται αρκετά συχνά στα αυτοκίνητα ακόμα κι αν αυτά είναι καινούργια. Ο εντοπισμός των θορύβων και ο περιορισμός τους -εάν αυτό φυσικά είναι δυνατό- εξασφαλίζουν την ηρεμία του οδηγού αλλά και των επιβαινόντων στο όχημα.

Τα αίτια…
1. Πολλές φορές αφήνουμε κέρματα ή κάθε λογής μικρά αντικείμενα εκτεθειμένα χωρίς σωστή τοποθέτηση στις θήκες του οχήματος. Κατά τη κίνησή μας λοιπόν η μετακίνηση αυτών των μικροαντικειμένων προκαλεί έναν εκνευριστικό θόρυβο.

2. Πολλοί από εμάς συνηθίζουν στις θήκες που βρίσκονται στις πόρτες να τοποθετούν cd τα οποία δεν είναι καλά στερεωμένα με αποτέλεσμα να μετακινούνται και να προκαλούν θόρυβο.

3. Με το πέρασμα του χρόνου σε πολλά αυτοκίνητα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του ταμπλό δείχνουν να «σπάνε» και να αλλοιώνονται κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών. Ως αποτέλεσμα οι ενώσεις των τμημάτων χαλαρώνουν και προκαλούν θόρυβο. Υπεύθυνοι δεν είστε εσείς με αποτέλεσμα ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει να είναι ένας εξειδικευμένος τεχνικός.

4. Η κλασική συνήθεια του Έλληνα να φορτώνει το μπρελόκ του αυτοκινήτου του με κάθε λογής κλειδιά πέραν του ότι μπορεί να καταστρέψει ακόμα και την κλειδαριά της μίζας (αφού το βάρος είναι μεγάλο) προκαλεί και έντονο θόρυβο.

5. Συνήθως θόρυβος παράγεται από το μηχανισμό ρύθμισης της ζώνης. Αυτός με το πέρασμα του χρόνου χαλαρώνει προκαλώντας τριγμούς τους οποίους μόνο ένας τεχνικός μπορεί να επιδιορθώσει.

6. Τέλος δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρούνται τριγμοί από την πόρτα. Εάν βρείτε την πηγή του θορύβου, μπορείτε με λίγο λαδάκι στις ενώσεις να τον αποτρέψετε αλλιώς θα πρέπει να κάνετε μια επίσκεψη στο συνεργείο.
Toyota
test center