3 φωτογραφίες »

Το μοντέλο, που θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα buggy, ονομάζεται IED Tracy.

IED Tracy: Ηλεκτρικό μικρό αλλά με έξι θέσεις

1.768 Επισκέψεις στο άρθρο (18/2/2020)

Εκτός από τις πασίγνωστες μάρκες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης θα βρίσκεται και το Istituto Europeo di Design το οποίο θα παρουσιάσει το δικό του αυτοκίνητο, το οποίος έχουν δημιουργήσει οι σπουδαστές του και αφορά ένα ηλεκτρικό μικρό off-road όχημα με έξι θέσεις επιβατών!


Το μοντέλο, που θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα buggy, ονομάζεται IED Tracy και έχει σχεδιαστεί ως μια «νέα αντίληψη της κινητικότητας», διαθέτοντας ηλεκτροκίνηση και φυσικά μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το ευρωπαϊκό ινστιτούτο σχεδιασμού αναφέρει πως το μοντέλο έχει σχεδιαστεί τόσο για δημόσια όσο και για ιδιωτική χρήση, εντός και εκτός δρόμου. Μάλιστα παρά το μικρό του μέγεθος (3.740 χιλιοστά μήκος, 2.205 χιλιοστά πλάτος και 2.083 ύψος), το IED Tracy προσφέρει αρκετό χώρο για έξι επιβάτες.
 
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η καμπίνα υιοθετεί μια ασυνήθιστη διάταξη καθισμάτων που ενσωματώνει ένα οπίσθιο και πλευρικό πάγκο σε σχήμα L που θα μπορούσε να χωρέσει σε τέσσερα άτομα, ενώ υπάρχει ένα μόνο κάθισμα για τον οδηγό και ένα μεγάλο κάθισμα που «κοιτάει» προς τα πίσω για τον συνοδηγό.  
 
Οι λεπτομέρειες του συστήματος κίνησης δεν είναι πολλές γνωρίζουμε όμως πως το μοντέλο διαθέτει μία μπαταρία τοποθετημένη στο πάτωμα, αλλά και ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του οποίου η ισχύς αποστέλλεται και στους τέσσερις τροχούς. Αυτό πιθανότατα να σημαίνει πως είτε το IED Tracy φέρει ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα, είτε τέσσερα διαφορετικά, ένα σε κάθε τροχό.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως η οροφή και πολλές από τις πλευρές του IED Tracy είναι κατασκευασμένες από γυαλί, με τους επιβάτες να διατηρούνται ασφαλείς από τα κίτρινα roll bar που φαίνονται εξ όψεως. Το IED Tracy θα αποκαλυφθεί στις 3 Μαρτίου, όταν και θα μάθουμε περισσότερες πληροφορίες.

Toyota
moto