Κάνει ντεμπούτο το καλοκαίρι το αμιγώς ηλεκτρικό Audi A6 e-tron

3.629 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2024)
Σχέδιο για το πως θα μοιάζει το Audi A6 e-tron που είδαμε στο autoexpress.co.uk

Σχέδιο για το πως θα μοιάζει το Audi A6 e-tron που είδαμε στο autoexpress.co.uk

- To πρώτο ηλεκτρικό σεντάν της Audi είναι προ των πυλών
- Θα έχει μπαταρία 100 kWh που θα προσφέρει 540 χλμ. αυτονομία
- Κομψό και αεροδυναμικό το αμάξωμά του
- Το θερμικό A6 θα γίνει... Α7!

To πρώτο ηλεκτρικό σεντάν της Audi είναι προ των πυλών

Η μακροχρόνια μάχη μεταξύ Audi, BMW και Mercedes για την κυριαρχία στην κατηγορία των premium σεντάν θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη. Αυτό το καλοκαίρι θα δούμε την αποκάλυψη του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Audi A6 e-tron που θα τεθεί αντιμέτωπο με μοντέλα όπως η BMW i5 και η Mercedes EQE.

Θα έχει μπαταρία 100 kWh που θα προσφέρει 540 χλμ. αυτονομία

Η Audi δήλωσε ότι το A6 e-tron concept, το μοντέλο που προλόγισε την άφιξη του A6 e-tron παραγωγής το 2021, είχε αυτονομία "άνω των 700 χιλιομέτρων", ωστόσο είναι απίθανο το μοντέλο όταν παρουσιαστεί να προσφέρει αυτή την αυτονομία, η οποία, σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις θα είναι γύρω στα 540 χιλιόμετρα. Η μπαταρία του θα έχει πιθανότητα χωρητικότητα 100 kWh. Η Audi δήλωσε προηγουμένως ότι "τα πιο ισχυρά μέλη της οικογένειας [A6 e-tron] θα επιταχύνουν (0-100 χλμ./ώρα) σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα", ενώ η άμεση ροπή ενός ηλεκτροκινητήρα σημαίνει ότι "ακόμη και οι πιο προσιτές εκδόσεις θα επιταχύνουν στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από επτά δευτερόλεπτα". Το μοντέλο λέγεται πως θα προσφερθεί και σε σπορ εκδόσεις S και RS.

Κομψό και αεροδυναμικό το αμάξωμά του

Όσον αφορά στην σχεδίαση του μοντέλου, περιμένουμε πως το Audi Α6 e-tron θα μοιάζει πολύ με το concept, το οποίο είχε κομψή και αεροδυναμική σχεδίαση με κλειστή γρίλια, σπορτίφ προφυλακτήρες,  γραμμωμένο πλαϊνό μέρος, μπάρα από τελευταίας τεχνολογίας φώτα ΟLED και συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,22 Cd.

Το θερμικό A6 θα γίνει... Α7!

Το σημερινό θερμικό Audi A6 θα αντικατασταθεί το 2025 τόσο στην σεντάν όσο και στην wagon έκδοση από ένα νέο αυτοκίνητο, το οποίο όμως θα λέγεται A7, αφού η Audi έχει αποφασίσει πως οι αριθμοί των μοντέλων να είναι ζυγοί μόνο αν το αυτοκίνητο είναι αμιγώς ηλεκτρικό και μονοί αν υπάρχει στο μηχανοστάσιο κάποιος κινητήρας εσωτερικής καύσης.

Mercedes
skoda