Ποντάρει πρώτα στα υβριδικά η Ford: Σε 2 χρόνια τα επόμενα ηλεκτρικά

2.085 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2024)
Φωτογραφία από το νέο αγωνιστικό, ηλεκτρικό pick-up της Ford που μπορεί να είναι μια έκδοση του Lightning Switchgear.

Φωτογραφία από το νέο αγωνιστικό, ηλεκτρικό pick-up της Ford που μπορεί να είναι μια έκδοση του Lightning Switchgear.

- Θα επενδύσει περισσότερο στην υβριδική τεχνολογία
- Έρχεται το 2026 η νέα γενιά του Lightning
- Μετά από 2 χρόνια το ηλεκτρικό 7θέσιο SUV

Θα επενδύσει περισσότερο στην υβριδική τεχνολογία

Η Ford ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναβάλει την κυκλοφορία δύο πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων και πως αποφάσισε να εστιάσει στην παρουσίαση μιας υβριδικής έκδοσης για κάθε μοντέλο που έχει στην γκάμα της. Ο διευθύνων σύμβουλος Jim Farley σημείωσε: «Ως η νούμερο 2 μάρκα παραγωγής ηλεκτρικών στις ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια, δεσμευόμαστε να φέρουμε σιγά σιγά περισσότερα ηλεκτρικά, να χρησιμοποιήσουμε τα κεφάλαια μας με σύνεση και να φέρουμε στην αγορά τα σωστά αυτοκίνητα είτε λειτουργούν με βενζίνη, είτε είναι υβριδικά είτε πλήρως ηλεκτρικά την κατάλληλη στιγμή».

Έρχεται το 2026 η νέα γενιά του Lightning

Η μάρκα με σήμα το μπλε οβάλ δήλωσε ότι το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς του ηλεκτρικού pick-up της, το οποίο ενδέχεται να μην χρησιμοποιεί το προσωνύμιο "Lightning", θα γίνει με ένα χρόνο καθυστέρηση. Αντί να ξεκινήσουν οι παραδόσεις του το 2025, θα ξεκινήσουν το 2026. Παρ όλα αυτά, οι εργασίες στο εργοστάσιό του στο Τενεσί, όπου θα παράγεται το pick-up, προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Έρχεται μετά από 2 χρόνια το ηλεκτρικό 7θέσιο SUV

Επίσης, η Ford ανακοίνωσε πως και το αμιγώς ηλεκτρικό SUV που ετοιμάζει με τις τρεις σειρές καθισμάτων, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να μπει σε παραγωγή το 2025, θα καθυστερήσει να βγει στην αγορά κατά δύο χρόνια και θα λανσαριστεί τελικά το 2027. Η εταιρεία δηλώνει ότι η καθυστέρηση αυτή θα δώσει χρόνο στην εταιρεία να αναπτύξει περισσότερη τεχνογνωσία και να εκμεταλλευτεί τις καλύτερες μπαταρίες που θα έρθουν στο μέλλον για να προσφέρει στους πελάτες της που θα αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό περισσότερη αξιοπιστία.

Toyota
SEAT