• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
7 φωτογραφίες »

Kimera EVO37: Η σύγχρονη Lancia 037 είναι «κόλαση»

29.668 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2021)

Το Kimera EVO37 είναι η μοντέρνα εκδοχή της εμβληματικής Lancia 037, αποδίδει 500 άλογα, ζυγίζει έναν τόνο και κοστίζει σχεδόν 500.000 ευρώ.

Μια ιταλική εταιρεία με όνομα Kimera Automobili παρουσίασε το νέο EVO37, ένα αυτοκίνητο που είναι σαφώς εμπνευσμένο από την Lancia 037, το θρυλικό αγωνιστικό της ιταλικής φίρμας.


H Κimera σχεδιάζει να κατασκευάσει 37 τέτοια αυτοκίνητα.

H Κimera σχεδιάζει να κατασκευάσει 37 τέτοια αυτοκίνητα.


Καρδιά που δίνει ισχύ στο Kimera EVO37 είναι ένας 2,1 λίτρων τετρακύλινδρος κινητήρας, όπως συνέβαινε με την Lancia, ωστόσο το μοτέρ έχει σχεδιαστεί ξανά κάτω από την καθοδήγηση του Claudio Lombardi, του ανθρώπου που ήταν ο ιθύνων νους για τα θρυλικά εκείνα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Ο κινητήρας εξοπλίζεται τόσο με υπερσυμπιεστή όσο και με turbo, με την απόδοσή του να φτάνει τα 500 άλογα και τα 550 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Για να κάνει το EVO37 ένα αυτοκίνητο ικανό να συγκριθεί με την Lancia 037, η Kimera του έδωσε ακόμη νέα γεωμετρία ανάρτησης με αμορτισέρ από την Ohlins, δυνατά φρένα Brembo και ένα νέο σετ από ζάντες, μεγέθους 18 ιντσών μπροστά και 19 ιντσών πίσω.

Το βάρος του δεν ξεπερνά τον ένα τόνο.

Το βάρος του δεν ξεπερνά τον ένα τόνο.


Το αμάξωμα της Lancia 037 ήταν κατασκευασμένο από fiberglass αλλά το αυτοκίνητο της Kimera το έχει αντικαταστήσει με ανθρακόνημα. Στοιχεία για το βάρος του οχήματος δεν έχουν αποκαλυφθεί αλλά οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως το βάρος του δεν ξεπερνά τον ένα τόνο. Αν λάβουμε λοιπόν υπόψη πως η ισχύς του είναι 500 άλογα, καταλαβαίνετε πως μιλάμε για ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο.

H Κimera σχεδιάζει να κατασκευάσει 37 τέτοια αυτοκίνητα με τις τιμές να ξεκινούν από 480.000 ευρώ για το καθένα. Η πρώτη παρουσίαση του αυτοκινήτου μπροστά σε κοινό θα γίνει στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.