Η Tesla έβγαλε από τη γραμμή παραγωγής την πισωκίνητη έκδοση μεγάλης εμβέλειας (LR, RWD) του Model 3.

Η ενημέρωση της εταιρείας.

Κόβει μία έκδοση του Model 3 η Tesla

2.023 Επισκέψεις στο άρθρο (18/6/2019)

Σε μία κίνηση η οποία δεν μπορεί να ερμηνευτεί μέχρι αυτή τη στιγμή προχώρησε η Tesla, αποφασίζοντας να βγάλει από τη γραμμή παραγωγής την πισωκίνητη έκδοση μεγάλης εμβέλειας (LR, RWD) του Model 3.

Χωρίς να δοθεί μεγάλη έκταση και μέσω ενός e-mail η Tesla γνωστοποίησε πως έβαλε τέλος στην πισωκίνητη έκδοση μεγάλης εμβέλειας (LR, RWD) του Model 3. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτή η αλλαγή είναι προσωρινή, αλλά η Tesla ανέφερε ότι το εργοστάσιο του Fremont προχώρησε αμέσως στη διακοπή της παραγωγής. Μάλιστα στην ενημέρωση της μάρκα αναφέρεται πως «Την επόμενη εβδομάδα, θα σας ενημερώσουμε για τις παραγγελίες που δεν μπορούμε πλέον να παραδώσουμε και την εναλλακτική λύση που μπορούμε να προσφέρουμε».
 
Εκτός από το αν αυτή η απόφαση είναι προσωρινή η οριστική δεν έχει γίνει γνωστός και ο λόγος για τον οποίo πάρθηκε. Αυτός ίσως να είναι πως το Long Range Model 3 με τερακίνηση να έχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από αυτό με την κίνηση στους πίσω τροχούς. Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο εκδόσεις δεν έχουν μεγάλη διαφορά σε ότι αφορά την επιτάχυνση, η διαφορά της οποίας ανέρχεται μόλις στα πέντε δέκατα του δευτερολέπτου (4,9 έναντι 4,4 δευτερολέπτων) .
 
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν υπάρξει άλλες πληροφορίες και όπως όλα δείχνουν αυτή η απόφαση επηρεάζει μόνο το Model 3 και όχι κάποιο από τα υπόλοιπα μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας.

Mercedes
OPEL