Φωτογραφία από το σημείο.

Kόλλησαν στις λάσπες λόγω Google Maps

1.914 Επισκέψεις στο άρθρο (28/6/2019)

Έκοψαν δρόμο για να γλιτώσουν 25 λεπτά και τελικά έκαναν 2 ώρες για να φτάσουν στον προορισμό τους 100 οδηγοί όταν ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του Google Maps.

Tρανή απόδειξη ότι η τεχνολογία που έχουμε πλέον στα χέρια μας μπορεί γίνει κατάρα εάν βασιζόμαστε αποκλειστικά πάνω σε αυτήν είναι το περιστατικό που συνέβη πριν λίγες μέρες στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Όλα ξεκίνησαν όταν σημειώθηκε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα στον δρόμο που οδηγούσε προς το αεροδρόμιο του Nτένβερ με συνέπεια να προκληθούν ουρές χιλιομέτρων. Στην προσπάθεια τους να βρουν άλλο τρόπο να φτάσουν στην ώρα τους στο αεροδιάδρομο, περίπου 100 οδηγοί ακολούθησαν τις οδηγίες του Google Maps και βρέθηκαν κολλημένοι στην λάσπη, όταν ο δρόμος που ακολούθησαν μετατράπηκε σε βάλτο λόγω της βροχής που είχε προηγηθεί.

Η Connie Monsees που βρέθηκε στο σημείο δήλωσε: «Πολλά αυτοκίνητα κόλλησαν στην λάσπη και έπαθαν σημαντικές ζημιές. Πολλά άλλα έμειναν ακινητοποιημένα γιατί δεν υπήρχε τρόπος να γυρίσουν». Η ίδια πάντως κατάφερε να διασχίσει το σημείο χάρη στο σύστημα τετρακίνησης του Tucson που οδηγούσε παίρνοντας μάλιστα μαζί της δύο ανθρώπους των οποίων τα αυτοκίνητα είχαν υποστεί ζημιές και είχαν κολλήσει σε κοντινό σημείο.

Η Google Maps δήλωσε σχετικά: «Όταν καθορίζουμε τις διαδρομές, υπολογίζουμε πολλές παραμέτρους, όπως το μέγεθος του δρόμου και την αμεσότητα της διαδρομής. Ωστόσο, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα λόγω απρόβλεπτων συνθηκών, όπως ο καιρός. Καλούμε τους οδηγούς να ακολουθούν τους τοπικούς κανόνες, να παραμένουν σε επιφυλακή και να χρησιμοποιούν το προσωπικό κριτήριο όταν οδηγούν».

Mercedes
test center