Το κινητήριο σύνολο αποτελείται από ένα 6κύλνδρο twin-turbo μοτέρ χωρητικότητας 3,0 λτ. σε συνεργασία με ένα ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt και μια γεννήτρια EQ Boost.

Στόχος της Μercedes ήταν να μειωθεί τόσο η κατανάλωση καυσίμου χωρίς ωστόσο να γίνουν εκπτώσεις στις επιδόσεις και την αεροδυναμική απόδοση.

Το κινητήριο σύνολο αποτελείται από ένα 6κύλνδρο twin-turbo μοτέρ χωρητικότητας 3,0 λτ. σε συνεργασία με ένα ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt και μια γεννήτρια EQ Boost.

Πρώτες τιμές για AMG CLS 53 & E 53 Coupe/Cabrio

11.176 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2018)

Διαθέσιμες για παραγγελία είναι πλέον οι Μercedes-AMG CLS 53 & E 53 Coupe/Cabrio ενώ απόκαλύφθηκαν και οι πρώτες τιμές. Δείτε πότε θα γίνουν οι πρώτες παραδόσεις.

Με μια ανακοίνωση της, η Mercedes έκανε γνωστό πως έχουν αρχίσει ήδη οι παραγγελίες για τις ΑΜG 53 εκδόσεις των μοντέλων CLS και Ε-Class με τις παραδόσεις να αρχίζουν από τον αυτόν τον Αύγουστο.
 
Κάτω από το καπό και των τριών μοντέλων βρίσκεται ένας bi-turbo κινητήρας 3,0 λίτρων σε συνδυασμό με μια ηλεκτρική γεννήτρια EQ Boost που θα παράγει μόνη της 22 άλογα και 250 Nm ροπής. Η συνολική ιπποδύναμη φτάνει ωστόσο τους 435 ίππους και τα 520 Νm ροπής και μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς χάρη στο σύστημα ΑΜG Performance 4MATIC+ και σε συνεργασία με το AMG SPEEDSHIFT TCT 9G αυτόματο κιβώτιο της μάρκας. Ο οδηγός θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει μέσα από 5 διαφορετικά modes οδήγησης (Eco, Comfort, Sport, Sport+, και Individual) ενώ με το πακέτο Drivers η μέγιστη τελική ταχύτητα μπορεί να φτάσει και μέχρι τα 270 χλμ./ώρα.
 
Στον βασικό τεχνολογικό εξοπλισμό, προσφέρονται μια σειρά από συστήματα όπως Braking Assist, Lane Keeping Assist, Αttention Assist, Speed Limit Assist και Pre-Safe ενώ προαιρετικά προσφέρεται πλήθος άλλων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης όπως Active Distance Assist Distronic, Active Steering Assist, Active Speed Limit Assist, Active Braking Assist with Cross-Traffic Function, Evasive Steering Assist, Active Blind Spot Assist, Active Lane Keeping Assist κ.α

Όσον αφορά το κόστος κτήσης, η Mercedes AMG CLS 53 θα έχει τιμή από 84.430 ευρώ και η AMG E 53 από 81.592 στην coupe και από 87.066 στην cabrio. Tέλος, στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση Edition 1, η AMG CLS 53 έχει κόστος κτήσης από 91.282 ευρώ. Όλες οι τιμές είναι για την αγορά την Γερμανίας.

FORD E-TRANSIT
NISSAN