• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τσαμπουκάδες μεταξύ «ΔΕΗ» & εταιρειών

Διαβάστηκε από 3104 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/4/2019
 

Γιατί αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες ηλεκτρισμού έχουν στήσει καυγά για την ηλεκτροκίνηση; Ποιο είναι το βασικό πρόβλημα και πως επηρεάζει τους οδηγούς;

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εταιρείες ηλεκτρισμού θα έλεγε κανείς ότι ταιριάζουν σαν κομμάτια από πάζλ. Πως γεννήθηκε ο ένας για τον άλλον. Ποιός είναι όμως ο λόγος που αυτοκινητοβιομηχανία και εταιρείες ηλεκτρισμού τσακώνονται με φόντο την ηλεκτροκίνηση;
 
Με πρώτη ματιά, η ηλεκτροκίνηση θα φέρει κατανάλωση στις εταιρείες ηλεκτρισμού, κάτι που κάθε εταιρεία που παράγει ένα προϊόν, ή αγαθό, σε πρώτη ανάγνωση θεωρεί θεμιτό. Όμως η ηλεκτροκίνηση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά.
 
Από την πλευρά των εταιρειών ηλεκτρισμού, η ηλεκτροκίνηση θα ρίξει στο δίκτυο μαζική ζήτηση ισχύος τις ώρες που τα αυτοκίνητα θα ετοιμάζονται για την πρωινή διαδρομή προς τη δουλειά και την απογευματινή επιστροφή στο σπίτι. Τυπικά η χρήση του αυτοκινήτου είναι κάτω από 25% της συνολικής του ζωής, με τον μέσο όρο να είναι πιο κοντά στο 10%. Που σημαίνει πως το μέσο αυτοκίνητο δεν κινείται στο 90% της ζωής του, ή στο 90% της διάρκειας της ημέρας.
 
Όμως η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας δεν γίνεται αλά καρτ. Οι εταιρείες προγραμματίζουν μια βασική παραγωγή και έχουν εφεδρείες που «ρίχνουν» στο δίκτυο όταν αυξάνεται η ζήτηση. Όταν η ζήτηση πέφτει, πολύ απλά η ενέργεια πάει χαμένη. Τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα αυξήσουν πολύ την απόσταση μεταξύ αυξημένης ζήτησης και βασικής παραγωγής, πιέζοντας τις εταιρείες ηλεκτρισμού να ανεβάσουν τη βασική παραγωγή και έτσι να «πετάνε» ακόμη περισσότερη ενέργεια, καθότι δεν είναι εύκολο να φτιαχτούν εφεδρείες.
 
Οι εταιρείες λοιπόν ζητούν από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, από κοινού να δημιουργήσουν προγράμματα όπου ο καταναλωτής δεσμεύεται να επιστρέφει στο δίκτυο την ενέργεια των μπαταριών του αυτοκινήτου του όταν αυτό κάθεται, ώστε να μπορεί αυτή η ενέργεια να χρησιμοποιείται ως εφεδρεία. Η Nissan πρωτοπορεί με συνεργασίες με τις μεγάλες Γαλλικές και Ιταλικές εταιρείες ηλεκτρισμού και συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία που θα έχει οφέλη για το περιβάλλον, αλλά και για την τσέπη των καταναλωτών.
 
Οι Γερμανοί όμως αντιστέκονται. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, μέσω του δικού τους συνασπισμού, επιμένουν πως κάτι τέτοιο θα ζημιώσει τους καταναλωτές αφού θα μειώσει τη ζωή των μπαταριών, θα αυξήσει το κόστος των εγγυήσεων και την απαξίωση των μεταχειρισμένων μοντέλων, με άμεσο αντίκτυπο στην τιμή αγοράς καινούργιου.
 
Ενώ η μάχη μαίνεται στις πολιτικές ισορροπίες, με τους Γερμανούς να κυριαρχούν στην αυτοκινητοβιομηχανία, και τους Γάλλους και Ιταλούς στην παραγωγή ηλεκτρισμού, οι αποφάσεις αναμένεται να παρθούν κατόπιν ισχυρών πιέσεων, από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το πως τελικά θα λειτουργεί η ηλεκτροκίνηση.
 
Εσείς όμως τι λέτε; Συμφωνείτε με τις περιβαλλοντολογικές ανησυχίες των εταιρειών παραγωγής ενέργειας; Σας αρέσει η ιδέα ουσιαστικά να μην πληρώνετε για φόρτιση εφόσον επιστρέφετε το ρεύμα στο δίκτυο όποτε το χρειάζεται το δίκτυο αλλά όχι το αυτοκίνητό σας; Ή λέτε πως έχουν δίκιο οι αυτοκινητοβιομηχανίες και φοβάστε για τις εγγυήσεις και τη μακροζωία των μπαταριών;  Τι λέτε;

 
Σχολιάστε την είδηση 2 σχόλια

Νέο concept της Mercedes

Η SEAT μείωσε τα απόβλητά της κατά 34%

Car Wrapping & αλλάζεις χρώμα όποτε θες

Πως θα φορτώσεις σωστά το αυτοκίνητο σου;

Η κίνηση στους δρόμους

Αξίζει ο κινητήρας μία 2η ευκαιρία;

Nέες εικόνες της Skoda Superb facelift;

Η νέα Toyota Corolla Hybrid απέναντι στo Auris Hybrid

Δοκιμή: Peugeot 508 GT Line

Nέο teaser για τη Skoda Superb facelift (+vid)

TRD «καλούδια» για τη νέα Toyota Supra

Mε μηχανικό κιβώτιο το 76% των νέων MX-5

SEAT: Service Πλήρες από κάθε άποψη πακέτο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: No1 δίκτυο μεταχειρισμένων αυτ/των.

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

CITROEN: Ανοιξιάτικες εκπτώσεις έως 20 Μαΐου

NISSAN: Micra με νέο 1.000άρι turbo από 12.690€

MITSUBISHI: 0-100 Όλα τα επιβατικά μοντέλα με 0% επιτόκιο & 100€/μήνα

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 15.245€

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: 500€ έκπτωση έως 30 Ιουνίου.

περισσότερα »