Το σπορ αυτοκίνητο αναπτύχθηκε για να γιορτάσει τα 70α γενέθλια του ιδρυτή της εταιρείας, Joop Donkervoort.

H τιμολόγηση του ξεκινά από τις 163.636 ευρώ.

Με 415 ίππους το Donkervoort D8 GTO-JD70

3.203 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2019)

Η Donkervoort ανακοίνωσε τις τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου περιορισμένης έκδοσης D8 GTO-JD70 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο.

Το σπορ αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε για να γιορτάσει τα 70α γενέθλια του ιδρυτή της εταιρείας, Joop Donkervoort, θα λάβει ισχύ από ένα πεντακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,5 λίτρων που θα προσφέρει 415 ίππους και ροπή στρέψης 520 Nm. Όλη η ισχύς θα πηγαίνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων σε συνδυασμό με ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.
 
Μεταξύ των βασικών αναβαθμίσεων που έγιναν στο D8 GTO-JD70 είναι ένα νέο σύστημα εξάτμισης και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ που εξοπλίζουν το πίσω μέρος. Αναβαθμίσεις έγιναν επίσης στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου με μια νέα εμπρόσθια όψη, νέα φτερά και κάποιες άλλες μικρότερες διαφοροποιήσεις. Παράλληλα περισσότερο από το 95 τοις εκατό του αμαξώματος του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα, με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος μικρότερο από 700 κιλά.
 
Τέλος η μάρκα αναφέρει πως με τα κανονικά ελαστικά κατά τη διάρκεια των στροφών η πλευρική επιτάχυνση που μπορεί να φτάσει το αυτοκίνητο ξεπερνάει τα 2G. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις 70 μονάδες του D8 GTO-JD70 θα παραχθούν, με την τιμολόγηση του να ξεκινά από τις 163.636 ευρώ.   

Hyundai
vw