Με «άρωμα» Nürburgring το νέο Κέντρο Ε&Α της Toyota!

1.555 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2024)
Με «άρωμα» Nürburgring το νέο Κέντρο Ε&Α της Toyota!
7 Φωτογραφίες »

- Το νέο στολίδι της Toyota!
- Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του του νέου Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης.
- Έντονο το στοιχείο της πίστας του Nürburgring.
- 6.508 στρέμματα η συνολική έκταση.

Το νέο στολίδι της Toyota

Το εσωτερικό του νέου Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Toyota μιμείται το Pit Lane του Nürburgring. Στο συγκεκριμένο μέρος αναπτύσσονται τα μελλοντικά μοντέλα της Lexus, αλλά και τα GR μοντέλα της Toyota, ενώ εξωτερικά υπάρχει και μία μικρότερη πίστα που μιμείται την αυθεντική στη Γερμανία.

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η Toyota έβαλε μπροστά την κατασκευή του νέου Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης στην Shimoyama από το 2018, στο οποίο ένα χρόνο αργότερα δημιουργήθηκε μία νέα πίστα που θύμιζε αυτή του Nürburgring. Η εν λόγω πίστα δεν είναι ένα ακριβές αντίγραφο της γερμανικής, καθώς είναι μόλις 5,3 χιλιόμετρα, έναντι 20,7 χιλιομέτρων που είναι η «πράσινη κόλαση» , ωστόσο έχει μια σειρά από στροφές και ανηφόρες, παρόμοιες με αυτές που συναντάμε στο Nürburgring. Οι εργασίες κατασκευής του νέου Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης έχουν πλέον ολοκληρωθεί, ωστόσο υπάρχει και μία ακόμα σύνδεση με τη διάσημη γερμανική πίστα. Αυτή τη φορά, είναι μέσα στο κτίριο όπου αναπτύσσονται μελλοντικά μοντέλα.

Έντονο το στοιχείο της πίστας του Nürburgring

Συγκεκριμένα, το μέρος όπου αναπτύσσονται τα αυτοκίνητα επιδόσεων GR της Toyota και τα Lexus, έχει σχεδίαση που προσομοιώνει την εμφάνιση και την αίσθηση του pit lane του Ring. Το εν λόγω μέρος αποτελεί σημείο συνάντησης των ομάδων σχεδίασης, ανάπτυξης και μηχανικής, με ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τα πρωτότυπα και τις δοκιμές οχημάτων για να εργαστούν από κοινού και να επιλύσουν τυχόν προβλήματα που ανακαλύφθηκαν στην πορεία εξέλιξης των αυτοκινήτων.

6.508 στρέμματα η συνολική έκταση

Με έκταση που φτάνει τα 6.508 στρέμματα, η νέα εγκατάσταση περιλαμβάνει και ένα κτίριο επισκεπτών, για συναντήσεις μεταξύ των συνεργατών και των προμηθευτών της Toyota. Περισσότερο από το 60 τοις εκατό της συνολικής έκτασης καταλαμβάνεται από δέντρα και πράσινο, όπου περίπου 3.000 άτομα εργάζονται κάθε μέρα. Η Toyota ξόδεψε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια για το νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης.

test center
KIA