H Skoda Octavia RS θα διατεθεί και σε wagon, όπως μπορείτε να δείτε και στην αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα.

Με στοιχεία του Vision RS η νέα Octavia RS

4.153 Επισκέψεις στο άρθρο (4/12/2019)

Μετά την έλευση της νέας Skoda Octavia η μάρκα εργάζεται πάνω στην εξέλιξη της ισχυρής έκδοσης RS, η οποία θα διατεθεί και σε wagon, όπως μπορείτε να δείτε και στην αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει η νέα Skoda Octavia RS δεν θα διαφέρει ριζικά σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο. Όμως τα νέα στοιχεία που θα φέρει στο αμάξωμά της θα είναι υπαρκτά, με αρκετές λεπτομέρειες να λέγεται ότι θα έχουν δανειστεί από το πρωτότυπο Vision RS.
 
Όλα τα παραπάνω μπορούν να φανούν και στην αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα που βλέπετε στην γκαλερί, η οποία προσφέρει μία πρώτη γεύση της βάγκον έκδοσης. Είναι βέβαιο πως η τσεχική μάρκα και στη νέα γενιά θα συνεχίσει να προσφέρει το μοντέλο σε δύο εκδόσεις (hatchback και wagon), καλύπτωντας με τη δεύτερη και αυτούς που θέλουν περισσότερη ταχύτητα αλλά και αυξημένους χώρους.
 
Όπως η απλή Octavia, έτσι και η RS θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB, ενώ σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα αν και επίσημες πληροφορίες δεν υπάρχουν η έντονη φημολογία κάνει λόγο πως το μοντέλο θα έχει στη διάθεσή του και ένα 2λιτρο TSI turbo τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης. Αυτό δε σημαίνει πως ο 2λιτρος πετρελαιοκινητήρας που βρίσκουμε και στο σημερινό μοντέλο θα πάψει να υφίσταται, καθώς θα παραμείνει στη γκάμα.
 
Αμφότερες οι εκδόσεις των hatchback και wagon θα συνεχίσουν να προσφέρονται με σύστημα τετρακίνησης που θα αφορά και τα δύο μηχανικά σύνολα (αν τελικά πρσφερθούν). Παράλληλα περισσότερες υπολογίζονται πως θα είναι οι τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού.

Η ολοκαίνουργια Skoda Octavia RS θα κάνει το ντεμπούτο της κάποια στιγμή το επόμενο έτος, ενδεχομένως σε ένα μεγάλο αυτοκινητιστικό γεγονός, πιθανότατα το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2020.  

Hyundai
vw