Mercedes: Στην Ευρώπη η παραγωγή της EQS SUV λόγω της ηλεκτρικής GLC
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes: Στην Ευρώπη η παραγωγή της EQS SUV λόγω της ηλεκτρικής GLC

1.767 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2023)

- Αλλάζει εργοστάσιο η EQS SUV για να έρθει η ηλεκτρική GLC.
- Μεταφέρεται στη Βρέμη η παραγωγή της EQS SUV.
- Στις αρχές του 2026 η παραγωγή της ηλεκτρικής GLC.
- Η Mercedes έδειξε στους αντιπροσώπους της την ηλεκτρική GLC.

Αλλάζει εργοστάσιο η EQS SUV για να έρθει η ηλεκτρική GLC

Μία αλλαγή στην παραγωγική της αλυσίδα αποφάσισε να υλοποιήσει η Mercedes-Benz. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ρεπορτάζ του εξωτερικού, η γερμανική luxury μάρκα σχεδιάζει να σταματήσει την κατασκευή της EQS SUV στις Ηνωμένες Πολιτείες και να μεταφέρει την παραγωγή στη Γερμανία. Η κάλυψη του κενού που αφήνει η EQS SUV στο εργοστάσιο της Αλαμπάμα θα γίνει από την ηλεκτρική έκδοση της GLC, που θα έρθει για να αντικαταστήσει την υπάρχουσα EQC.

Μεταφέρεται στη Βρέμη η παραγωγή της EQS SUV

Όπως επικαλούνται τα ξένα Μέσα, το πολυτελές ηλεκτρικό SUV παράγεται αυτή τη στιγμή στις εγκαταστάσεις της μάρκας στο Vance της Αλαμπάμα και αποτελεί περίπου το 7% της ετήσιας παραγωγής του εργοστασίου, με 305.000 μονάδες. Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας η παραγωγή θα μεταφερθεί στη Βρέμη της Γερμανίας και στη θέση του θα έρθει η νέα ηλεκτρική έκδοση της GLC.

Στις αρχές του 2026 η παραγωγή της ηλεκτρικής GLC

Τα ξένα δημοσιεύματα επικαλούνται μία πηγή κοντά στην εταιρεία, χωρίς όμως να αναφέρουν κάποιο όνομα και υποστηρίζουν πως η νέα ηλεκτρική GLC θα ξεκινήσει την παραγωγή της στην Αλαμπάμα το πρώτο τρίμηνο του 2026. Η νέα ηλεκτρική GLC, εκτός από την ενίσχυση της κερδοφορίας της Mercedes θα χρησιμεύσει και ως αντικαταστάτρια της EQC.

Η Mercedes έδειξε στους αντιπροσώπους της την ηλεκτρική GLC

Τέλος, γίνεται λόγος πως η Mercedes έδωσε στους αντιπροσώπους των ΗΠΑ την πρώτη τους γεύση από την ηλεκτρική GLC, πέρυσι. Αναμένεται να έχει αυτονομία περίπου 482 χιλιόμετρα, ενώ θα αποκτήσει πιο στρογγυλεμένη σχεδίαση από την GLC με κινητήρα εσωτερικής καύσης.  

citroen
test center