Μόνο ηλεκτρικά VW στη Νορβηγία από το 2024

Μόνο ηλεκτρικά VW στη Νορβηγία από το 2024

2.601 Επισκέψεις στο άρθρο (22/8/2022)

Η Νορβηγία, η πρωτοπόρος σε πωλήσεις χώρα ηλεκτρικών οχημάτων σε παγκόσμια κλίμακα, θα γίνει η πρώτη χώρα όπου η Volkswagen θα πουλά αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τέλος τα VW βενζίνης-diesel στη Νορβηγία από το 2024

Η Volkswagen ανακοίνωσε πως από το 2024 και έπειτα θα πουλά αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Νορβηγία, προχωρώντας σε αυτή την κίνηση νωρίτερα από ότι αναμενόταν βάσει της νομοθεσίας και των κανονισμών εκπομπών ρύπων της Ευρώπης. Η χώρα στην οποία οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τόσο λόγω των ανεπτυγμένων υποδομών αλλά και των σημαντικών κινήτρων για την αγορά (εξαιρέσεις από τον ΦΠΑ, δυνατότητα οδήγησης σε λωρίδες λεωφορείων και ταξί κ.ά.), θα είναι η πρώτη χώρα στην οποία η γκάμα της VW θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρική. Σημειώστε πως τα τελευταία 10 χρόνια, η χώρα έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Βενζίνη και diesel το πολύ μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2024

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τελευταίες πωλήσεις μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, συμπερλαμβανομένων των υβριδικών που συνδυάζουν μοτέρ βενζίνης ή diesel με ηλεκτροκινητήρες, θα γίνουν πριν από την 1η Ιανουαρίου 2024. Η κίνηση της Volkswagen έρχεται πριν την αναγκαστική μετάβαση προς τα ηλεκτρικά, καθώς η ίδια η αγορά αυτοκινήτου της σκανδιναβικής χώρας βαδίζει σε ηλεκτρικά χνάρια τα τελευταία χρόνια.

Το πρώτο εξάμηνο του 2022, το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις μοντέλο στη Νορβηγία ήταν το Tesla Model Y, ακολουθούμενο σε απόσταση αναπνοής από τα Volkswagen ID.4 και Skoda Enyaq. Επιπρόσθετα, το ID.3 ήταν πριν δύο χρόνια το best seller ηλεκτρικό της νορβηγικής αγοράς. Αξίζει να αναφέρουμε, τέλος, πως το 64,5% των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν το 2021 στη βόρεια χώρα ήταν ηλεκτρικά, καταγράφοντας αύξηση 10 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τώρα, το 2022, οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελούν το 83% της αγοράς στη Νορβηγία, με τις πωλήσεις αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες να βρίσκονται στο ναδίρ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
skoda