• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Την επίσημη αποκάλυψη της νέας BMW M5 Competition, η οποία έρχεται όντας ακόμα πιο ισχυρή από τη Μ5, πραγματοποίησε η γερμανική εταιρεία.

Kάτω από το καπό έχει πάρει θέση ένα twin-turbo V8 μηχανικό σύνολο 4.4 λίτρων.

Όπως στη Μ5 έτσι και στην Competition, είναι εγκατεστημένο ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων.

Oι μηχανικοί έχουν προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις τόσο στο πλαίσιο όσο και στην ανάρτηση.

Στο εσωτερικό οι οδηγοί θα βρουν ειδικές ζώνες ασφαλείας και μοναδικά πατάκια.

Νέα BMW M5 Competition

Διαβάστηκε από 22511 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/5/2018
 

Την επίσημη αποκάλυψη της νέας BMW M5 Competition, η οποία έρχεται όντας ακόμα πιο ισχυρή από τη Μ5, πραγματοποίησε η γερμανική εταιρεία.

Ξεκινώντας από το πιο βασικό στοιχείο του νέου μοντέλου, αυτό του κινητήρα, κάτω από το καπό έχει πάρει θέση ένα twin-turbo V8 μηχανικό σύνολο 4.4 λίτρων, που παράγει 625 ίππους. Αυτό σημαίνει πως η M5 Competition είναι κατά 25 ίππους ισχυρότερη από τη Μ5, ενώ η ροπή έχει μείνει αμετάβλητη στα 750 Nm.
 
Χάρη στην επιπλέον ισχύ η BMW M5 Competition μπορεί να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 3.3 δευτερόλεπτα, ενώ σύμφωνα πάντα με την εταιρεία το 0-200 χλμ./ώρα γίνεται πραγματικότητα μέσα σε 10.8 δευτερόλεπτα. Οι χρόνοι αυτοί είναι βελτιωμένοι σε σχέση με το στάνταρ μοντέλο κατά 0.1 και 0.3 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.
Όπως στη Μ5 έτσι και στην Competition, είναι εγκατεστημένο ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων, το οποίο στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς που συνεργάζεται με το ενεργό διαφορικό του M Division (Active M Differential), που κατανέμει με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο την κίνηση στους πίσω τροχούς, με αναλογία από 0 έως και 100%, ανάλογα με τις καταστάσεις.     
 
Από κει και πέρα οι μηχανικοί έχουν προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις τόσο στο πλαίσιο όσο και στην ανάρτηση, μειώνοντας το ύψος κατά 7 χιλιοστά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι εξοπλισμένο με 10% πιο άκαμπτα ελατήρια.
 
Στο εξωτερικό μέρος οι αλλαγές δεν είναι πολλές, με τις έντονα μαύρες λεπτομέρειες να βρίσκονται στη γρίλια, στον οπίσθιο προφυλακτήρα αλλά και στα καπάκια των πλαϊνών καθρεφτών, ενώ το αυτοκίνητα πατά σε ζάντες 20 ιντσών και διαθέτει ένα σπορ σύστημα εξάτμισης τεσσάρων απολήξεων για να υπάρχει και ο κατάλληλος ήχος. Τέλος στο εσωτερικό οι οδηγοί θα βρουν ειδικές ζώνες ασφαλείας και μοναδικά πατάκια με λογότυπο «M5», ενώ κατά την ενεργοποίηση του πίνακα οργάνων εμφανίζεται το γραφικό «M Competition».

Tags: BMW