Nέα Ferrari 812 Competizione με 830 άλογα
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Nέα Ferrari 812 Competizione με 830 άλογα

6.462 Επισκέψεις στο άρθρο (5/5/2021)

Η Ferrari παρουσίασε την Competizione και την Competizione A έκδοση της 812 που εξοπλίζονται με τον πιο ισχυρό κινητήρα εσωτερικής καύσης στην ιστορία της φίρμας.

Το ντεμπούτο της έκανε η νέα Ferrari 812 Competizione, η νέα έκδοση της 812 Superfast, που εξοπλίζεται με τον ισχυρότερο και τον πιο υψηλόστροφο κινητήρα παραγωγής (στις 9.500 σ.α.λ. παρακαλώ) στην ιστορία της πασίγνωστης ιταλικής φίρμας με έδρα το Maranello. Αξίζει να τονίσουμε πως η Ferrari παρουσίασε δύο εκδόσεις Competizione, την απλή που αφορά το coupe μοντέλο και την Competizione A που αφορά την targa έκδοση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η καρδιά που δίνει ζωή  και στις δύο εκδόσεις είναι ένας ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας 6,5 λίτρων που αποδίδει 830 άλογα και 692 Nm ροπής. Mε το βάρος του αυτοκινήτου να ανέρχεται μόλις στα 1.487 κιλά, δεν μας προξενεί εντύπωση το γεγονός πως το μοντέλο χρειάζεται μόνο 2,85 δευτερόλεπτα για να πετύχει το 0-100χλμ./ώρα και 7,5 δευτερόλεπτα για το 0-200χλμ./ώρα με την μέγιστη τελική του ταχύτητα να ορίζεται στα 340χλμ./ώρα.

Οι επιδόσεις της targa έκδοσης  Competizione Α θα γίνουν γνωστές στο μέλλον αλλά περιμένουμε πως θα είναι ελαφρώς πιο «αργή» σε σχέση με την coupe έκδοση λόγω του μεγαλύτερου βάρους. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Ferrari έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο να μην ξεφύγει το επιπλέον βάρος που θα προσθέσει η οροφή και για αυτό χρησιμοποίησε ανθρακονήματα για την κατασκευή της.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο γεγονός πως το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έχει αναβαθμιστεί, με τις αλλαγές στις σχέσεις να γίνονται πλέον πιο γρήγορα κατά 5%. Η Ferrari προσφέρει επίσης σύστημα τετραδιεύθυνσης ενώ έχουν γίνει αναβαθμίσεις στην αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της φίρμας από την ενασχόλησή της με την Formula 1.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ford
fiat