Νέα Mercedes-AMG Mythos PureSpeed: Roadster με halo για 250 τυχερούς

 Σχολιάστε 
5.630 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2024)
Νέα Mercedes-AMG Mythos PureSpeed: Roadster με halo για 250 τυχερούς
9 Φωτογραφίες »

- Γίνεται το πρώτο μέλος της νέας γκάμας Mythos της Mercedes
- Έχει halo αντί για παρμπρίζ και πολλές ρετρό αναφορές
- Πιθανότατα με το V8 μοτέρ της SL 63

Γίνεται το πρώτο μέλος της νέας γκάμας Mythos της Mercedes

Η Mercedes-AMG αποκάλυψε το πρώτο αυτοκίνητο της εξαιρετικά περιορισμένης και υψηλού κόστους οικογένειας «Mythos» κάτω από το όνομα PureSpeed. Πρόκειται για ένα ανοιχτό διθέσιο roadster που αντλεί έμπνευση από τα εμβληματικά vintage αγωνιστικά αυτοκίνητα της εταιρείας και από τη Formula 1. Το μοντέλο θα μπει σε παραγωγή μικρής κλίμακας (250 μονάδων) το επόμενο έτος. Την δυνατότητα να το αγοράσουν θα έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο οι πιο πιστοί φίλοι και συλλέκτες των αυτοκινήτων της Mercedes.

Έχει halo αντί για παρμπρίζ και πολλές ρετρό αναφορές

Η PureSpeed βασίζεται πάνω στη Mercedes-AMG SL, αφού βλέπουμε πως έχει τα ίδια φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω αλλά και παρόμοιο σουλούπι. O πρόβολος δεν έρχεται με παραδοσιακή γρίλια της Mercedes-AMG αλλά έχει ρύγχος που μοιάζει με αυτό το καρχαρία και μια γρίλια πιο χαμηλά πάνω στην οποία αναγράφεται με λευκά γράμματα το όνομα της AMG.

Το αυτοκίνητο δεν έχει παρμπρίζ, αλλά υπάρχει ένα μαύρο halo σαν αυτό που βρίσκεται πάνω σε όλα τα μονοθέσια της Formula 1. Τα προστατευτικά που βρίσκονται πίσω από τα καθίσματα είναι εμπνευσμένα από την 300 SLR των Stirling Moss και Denis Jenkinson που κέρδισε το Mille Miglia του 1955. Η βαφή, η οποία περνάει σταδιακά από το κόκκινο  στο γκρι είναι δάνειο από τη Mercedes που κέρδισε το Targa Florio του 1924. Το «10» στο πλάι είναι το νούμερο που φορούσε το αυτοκίνητο στον ίδιο αγώνα.

Πιθανότατα με το V8 μοτέρ της SL 63

Η Mercedes δεν έχει ανακοινώσει κάτι για το κινητήριο σύνολο του αυτοκινήτου. Πιθανότατα, η έκδοση παραγωγής θα χρησιμοποιεί τον V8 κινητήρα των 585 PS της SL 63, ωστόσο μια επιλογή είναι το υβριδικό σύνολο με τον V8 κινητήρα των 816 PS της SL 63 S E Performance.

MINETTA SYND.EKPTOSEIS
moto