Νέα Skoda Slavia: To νέο οικογενειακό σεντάν των Τσέχων
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα Skoda Slavia: To νέο οικογενειακό σεντάν των Τσέχων

15.008 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2021)

Η Skoda ενισχύει την παρουσία του VW Group στην Ινδία με τη νέα Slavia, ένα μικρομεσαίο οικογενειακό σεντάν που προσφέρει μεγάλους χώρους, πλούσια σε εξοπλισμό καμπίνα και κινητήρες βενζίνης με απόδοση έως 150 άλογα.

Η Skoda έχει αναλάβει στρατηγικό ρόλο εντός του Volkswagen Group, ως η μάρκα που θα ηγηθεί της ανάπτυξης του Ομίλου σε πολλά υποσχόμενες, πολυπληθείς νέες αγορές. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η Ινδία, με τη Skoda να αποκαλύπτει τη Slavia, ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο ολοκαίνουργιο μικρομεσαίο σεντάν, ειδικά για την τοπική αγορά. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Aπό πού προήλθε το όνομα Slavia 

Το όνομα του μοντέλου αποτίει φόρο τιμής στις απαρχές της εταιρείας. Το 1895, οι ιδρυτές Václav Laurin και Václav Klement ξεκίνησαν την επιχείρησή τους επισκευάζοντας ποδήλατα στη Mladá Boleslav. Μόλις ένα χρόνο μετά, το 1896, κυκλοφόρησαν με επιτυχία τα πρώτα τους ποδήλατα με την επωνυμία Slavia. Τα ποδήλατα αντιπροσώπευαν την αξιοπιστία, την προσιτή τιμή και την εφευρετικότητα – ιδιότητες που εξακολουθούν να αποτελούν την "Simply Clever" εταιρική φιλοσοφία της Skoda σήμερα.

Λίγο μεγαλύτερη από την Octavia πρώτης γενιάς 

Η Slavia βασίζεται πάνω στη MQB-A0-IN πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από τους Τσέχους ειδικά για την συγκεκριμένη αγορά και χρησιμοποιείται επίσης από το Kushaq. Το αυτοκίνητο έχει μήκος 4.541 χιλιοστά, πλάτος 1.752 χιλιοστά, ύψος 1.487 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.651 χιλιοστά, είναι δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από την Octavia πρώτης γενιάς αλλά μικρότερη από την τωρινή. 

Μοιάζει με τη νέα Fabia μπροστά

Ο πρόβολος της Slavia μοιάζει πολύ με την καινούρια Fabia, αφού έχει λάβει παρόμοια φωτιστικά σώματα και μεγάλη εξαγωνική γρίλια. Η coupe οροφή δίνει ενέσεις αθλητικότητας στο τσέχικο μοντέλο, ενώ πίσω το αυτοκίνητο ξεχωρίζει για τα μοντέρνα του φώτα και τα γράμματα «SKODA» που έχει γραμμένα πάνω στην θύρα του πορτ-μπαγκάζ.

Hi-tech στην καμπίνα με δύο ψηφιακές οθόνες

Τα βλέμματα στην καμπίνα πέφτουν πάνω στην 10 ιντσών οθόνη για το σύστημα infotainment που σε συνδυασμό με 8 ιντσών ψηφιακό πίνακα οργάνων, ανεβάζουν επίπεδο τον τεχνολογικό εξοπλισμό της Slavia. To τιμόνι είναι μοντέρνο και έχει μόνο δύο ακτίνες. Ο κατάλογος του προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: σύστημα keyless entry, ηλιοροφή, USB-C θύρες και θήκες για smartphone. Όσον αφορά τον χώρο του πορτ-μπαγκάζ, η Skoda ανακοινώνει πως η Slavia μπορεί να μεταφέρει 521 λίτρα αποσκευών.

Μόνο σε βενζίνη σε 115 και 150 άλογα

Όσοι επιλέξουν την Slavia μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός τρικύλινδρου 1.000άρη TSI κινητήρα 115 ίππων ή ενός τετρακύλινδρου 1.500άρη TSI απόδοσης 150 ίππων. Το 1,0 λίτρου μοτέρ μπορεί να συνδυαστεί με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, ενώ ο 150άρης μπορεί να επιλεχθεί είτε με 6άρι μηχανικό ή 7άρι αυτόματο DSG κιβώτιο.

Η Slavia είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία στην Ινδία, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Από ποδήλατα Slavia... τώρα αυτοκίνητα Slavia!
- Λίγο μικρότερη από την καινούρια Octavia
- Hi-tech στην καμπίνα με δύο ψηφιακές οθόνες
- Με χώρο αποσκευών 521 λίτρα
- Μόνο σε βενζίνη με 115 ή 150 άλογα
Θα έκανε σημαντικές πωλήσεις εάν ερχόταν το μοντέλο στην Ελλάδα; Εσείς τι λέτε;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto