Νέα Toyota GR Corolla MORIZO: Ελαφρωμένη και με περισσότερη ροπή
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα Toyota GR Corolla MORIZO: Ελαφρωμένη και με περισσότερη ροπή

8.151 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2022)

Η MORIZO έκδοση για τη νέα GR Corolla έχει μικρότερο βάρος, διαθέτει περισσότερη ροπή αλλά και... λιγότερες θέσεις για επιβάτες.

Η πιο σπαρτιάτικη και σκληροπυρηνική έκδοση της GR Corolla

Μια νέα ακόμη πιο σκληροπυρηνική έκδοση της GR Corolla αποκάλυψε η Toyota με όνομα MORIZO. H έκδοση πήρε το όνομά της από το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της Toyota, κ. Akio Toyoda, όταν τρέχει με αγωνιστικά αυτοκίνητα στις πίστες.

Όπως ίσως υποψιάζεστε, η Toyota GR Corolla MORIZO είναι η πιο πιστάδικη Corolla που μπορεί να αποκτήσει κάποιος αν θέλει να κινηθεί ταχύτατα τόσο τους δημόσιους δρόμους όσο και στην πίστα. Το αυτοκίνητο μπορεί να συνδυαστεί σε δύο χρώματα Windchill Pearl και Matte Gray.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ξανά με 304 άλογα αλλά με +30 Nm

Πηγή ισχύος είναι ο 1.600άρης turbo κινητήρας της GR Corolla που αποδίδει και σε αυτή την περίπτωση 304 άλογα αλλά χάρη σε κάποιες αναβαθμίσεις προσφέρει τώρα 30 Nm παραπάνω, φτάνοντας τα συνολικά τα 400 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς μέσω ενός ειδικά τροποποιημένου 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου με κοντή κλιμάκωση, ενώ βελτιωμένη είναι επίσης η ανάρτηση.

Oι μηχανικοί της Toyota κατόρθωσαν να μειώσουν το βάρος της GR Corolla ΜORIZO κατά 45 κιλά σε σχέση με την GR Corolla στην Circuit Edition αφαιρώντας τα πίσω καθίσματα, τα ηχεία στις πίσω θύρες, τον πίσω υαλοκαθαριστήρα και το μοτεράκι του, ενώ πλέον το αυτοκίνητο «φοράει» νέες 18άρες ζάντες τυλιγμένες σε Michelin Pilot Sport Cup 2 ελαστικά. Η GR Corolla MORIZO έρχεται επίσης με ανθρακονημάτινη οροφή, καπό από αλουμίνιο και αλουμινένια πάνελ στις θύρες.

Μικρές αλλαγές στο εσωτερικό

Όσον αφορά στο εσωτερικό, το αυτοκίνητο στην έκδοση MORIZO θα εξοπλίζεται με μαυροκόκκινες λεπτομέρειες στο εσωτερικό των θυρών, στο τιμόνι και τους πλαϊνούς αεραγωγούς, ενώ θα δούμε επίσης Brin Naub suede και συνθετικό δέρμα με κόκκινες λεπτομέρειες. Η GR Corolla MORIZO έχει επίσης κόκκινες λεπτομέρειες στα καθίσματα και σπορ τιμόνι τυλιγμένο σε suede υλικό.

Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 200 αυτοκίνητα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center