Oι πληροφορίες κάνουν λόγο πάντως πως δύσκολα θα δούμε σύντομα το Dragon να μπαίνει στην γραμμή παραγωγής.

Nέο Ajlani Drakuma

14.488 Επισκέψεις στο άρθρο (14/11/2019)

Αυτό είναι το νέο πολύ φουτουριστικό concept της Ajlani Μοtors. Γνωρίστε το.

Nτεμπούτο στο Dubai Motor Show έκανε το Ajlani Drakuma (ή αλλιώς Dragon) που πρωτογνωρίσαμε πριν από περίπου ένα μήνα μέσω ενός teaser που αποκάλυψε η φίρμα. Σκοπός του hypercar είναι να καταφέρει να αντλήσει μερίδιο αγοράς από μια πολύ επικερδή κατηγορία που βλέπει τις συνολικές της πωλήσεις να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρεία κάνει λόγο πως η φουτουριστική σχεδίαση του μοντέλου είναι εμπνευσμένη από την Lamborghini αλλά την ίδια στιγμή αναφέρει πως η παραγωγή θα περιοριστεί «στα επίπεδα της Pagani», κάτι που πιθανότατα σημαίνει πως θα κατασκευαστούν λιγότερα από 100 αυτοκίνητα που θα τροποποιούνται ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε πελάτη.

Αν και η εμφάνισή του Dragon υποδηλώνει πως κάλλιστα θα μπορούσε να έχει στο μηχανοστάσιο κάποιο τεράστιας χωρητικότητας μοτέρ, στην πραγματικότητα εξοπλίζεται με έναν biturbo V8 κινητήρα συνολικής απόδοσης 1.200 ίππων, όσο αποδίδει δηλαδή η Bugatti Veyron Super Sport με τον 8,0 λίτρων W16 κινητήρα της.

Η εξέλιξη ωστόσο του αυτοκινήτου δεν έχει ολοκληρωθεί. Η εταιρεία αναφέρει πως η αναρτηση δεν έχει τελειοποιηθεί αφού εξετάζονται μια σειρά από επιλογές ενώ γίνεται λόγος πως οι πόρτες θα ανοίγουν «σαν φτερά δράκου», χωρίς ωστόσο να προσφέρονται παραπάνω λεπτομέρειες για το τι σημαίνει αυτό.

Oι πληροφορίες κάνουν λόγο πάντως πως δύσκολα θα δούμε σύντομα το Dragon να μπαίνει στην γραμμή παραγωγής, αφού τέτοια project χρειάζονται από πίσω τους κάποιον ισχυρό επενδυτή. Αν δεν υπάρξει κάποια συμφωνία, τέτοια είδους αυτοκίνητα μένουν συνήθως στα σχέδια και σε μορφή concept.
 

Hyundai
vw