6 φωτογραφίες »

Νέο Casper: Το μίνι SUV της Hyundai

19.282 Επισκέψεις στο άρθρο (1/9/2021)

Η Hyundai αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες και εικόνες για το νέο Casper, το μίνι Crossover της που θα αντιταχθεί σε μοντέλα όπως το Suzuki Ignis με εξίσου ιδιαίτερη σχεδίαση και το Fiat Panda.

Το νέο Casper, το «φαντασματάκι» της Hyundai (σ.σ. λόγω της σχετικής ονομασίας της σειράς κινουμένων σχεδίων), αποκαλύφθηκε σήμερα, μια μέρα μετά την εμφάνιση των πρώτων κατασκοπευτικών εικόνων που το έδειχαν σε δοκιμές στο δρόμο. Το μικρότερο από τα SUV μοντέλα της κορεατικής φίρμας, το οποίο αρχικά είχε την κωδική ονομασία AX-1, πήρε το όνομά του από τον Bobby "Casper" Boyden, το διάσημο σκέιτερ της δεκαετίας του ΄70.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Χτισμένο πάνω στην πλατφόρμα K1 της Hyundai, στην οποία βασίζονται τα Hyundai i10 και Kia Picanto, το νέο μίνι SUV της εταιρείας έχει εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις: μήκος 3.595 χλστ., πλάτος 1.595 χλστ. και ύψος 1.575 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του μετράται στα 2.400 χλστ.. Σε πρώτη φάση το λιλιπούτειο SUV θα προσφερθεί στην αγορά της Κορέας και της Κίνας, ωστόσο οι φήμες που αναφέρουν ότι αργότερα θα έρθει και στην Ευρώπη είναι κάτι περισσότερο από πολλές.

Υπεύθυνο να κινεί το μικροκαμωμένο αμάξωμα του Casper θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο γνώριμος 1.000άρης κινητήρας σε ατμοσφαιρική και turbo έκδοση με ιπποδυνάμεις από 76 έως και 100 ίππους, ενώ στην Ινδία αναμένεται να διατίθεται και με τον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα των 1,2 λίτρων που αποδίδει 84 άλογα. Για τη μετάδοση θα χρησιμοποιείται 5άρι κιβώτιο, μηχανικό ή αυτόματο. Ωστόσο, όσον αφορά στην Ευρώπη φημολογείται πως το Casper θα έρθει ως αμιγώς ηλεκτρικό. Μάλιστα θα πρέπει να θυμίσουμε πως πρόσφατα έχει επιβεβαιωθεί από την συνεργάτιδα εταιρεία του Ομίλου Hyundai, BorgWarner ότι ένα μίνι αμιγώς ηλεκτρικό όχημα θα ξεκινήσει την παραγωγή του στα μέσα του 2023, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται πως το αυτοκίνητο αυτό είναι το Casper. 

Σε κάθε περίπτωση να θυμίσουμε πως για το ευρωπαϊκό μίνι αυτοκίνητο η BorgWarner θα προμηθεύσει την Hyundai με ένα καινούργιο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που ενσωματώνει τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων σε μία μονάδα. Μέσω αυτής της τεχνικής θα εξοικονομηθεί χώρος και βάρος, σε σχέση με ένα συμβατικό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ο νέος ηλεκτρικός κινητήρας θα έχει μέγιστη ισχύ 184 ίππων, αν και πιθανότατα η κορεατική μάρκα δε θα απελευθερώσει στο νέο αυτοκίνητο πόλης που ετοιμάζει ολόκληρη την ισχύ. Θα λειτουργεί επίσης με την ίδια αρχιτεκτονική 400 βολτ με το ηλεκτρικού Hyundai Kona και φυσικά θα παρέχει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης. Λόγω των μικρών διαστάσεων που θα έχει το αυτοκίνητο θα επιλεγεί ένα πακέτο μπαταρίας της τάξης των 40kWh, ενώ η αυτονομία του υπολογίζεται στα 320 χιλιόμετρα περίπου. Συνέχεια του άρθρου >>>
home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER