Νέο ID.7: Το καλύτερο ηλεκτρικό Volkswagen κοντράρει το Tesla Model 3
3 Φωτογραφίες »

Νέο ID.7: Το καλύτερο ηλεκτρικό Volkswagen κοντράρει το Tesla Model 3

14.758 Επισκέψεις στο άρθρο

- Είναι το ηλεκτρικό VW με τα περισσότερα άλογα και την υψηλότερη ροπή
- «Βγάζει» 70 χλμ. περισσότερη αυτονομία από το Model 3, θα έχει και έκδοση με 700 χλμ.
- Super είναι ο στάνταρ εξοπλισμός, έχει λειτουργία μασάζ στα καθίσματα
- Είναι σχεδόν 5 μέτρα αλλά παρκάρεις πιο εύκολα από ό,τι στο T-Roc

Είναι το ηλεκτρικό VW με τα περισσότερα άλογα και την υψηλότερη ροπή

Η Volkswagen ενισχύει την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της με το νέο μεσαίο sedan ID.7. Διαθέσιμο ήδη στην ελληνική αγορά, το νέο ID.7 είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) αλλά φέρει το καινούργιο σύστημα κίνησης της Volkswagen. Εξαιρετικά αποδοτικό, αποτελείται από τον ισχυρότερο (286 PS) και με την υψηλότερη ροπή (545 Nm) ηλεκτροκινητήρα σε ένα Volkswagen ID. μοντέλο, μέχρι στιγμής.

«Βγάζει» 70 χλμ. περισσότερη αυτονομία από το Model 3, θα έχει και έκδοση με 700 χλμ.

Η εισαγωγική έκδοση του Volkswagen ID.7 Pro έχει μπαταρία συνολικής χωρητικότητας 82 kWh (77 kWh η ωφέλιμη χωρητικότητα). Η μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας, σε συνδυασμό με την εξελιγμένη αεροδυναμική και το χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd 0,23), εξασφαλίζουν μεγάλη θεωρητική αυτονομία στα 621 χλμ., νούμερο 70 χλμ. παραπάνω από την αντίστοιχη ηλεκτρική εμβέλεια του πισωκίνητου Tesla Model 3 (554 χλμ.).

Να πούμε ότι στο προσεχές μέλλον θα δούμε ID.7 με ακόμη μεγαλύτερη μπαταρία (86 kW). Θα υποστηρίζει σύστημα φόρτισης 200 kW αλλά κυρίως θα δίνει αυτονομία κοντά στα 700 χλμ., μεγαλύτερη κι από το Tesla Model S!

Super είναι ο στάνταρ εξοπλισμός, έχει λειτουργία μασάζ στα καθίσματα

Στον βασικό εξοπλισμό του VW ID.7 προσφέρονται τα ergoActive καθίσματα με λειτουργία μασάζ για οδηγό και συνοδηγό. Επιπλέον, στάνταρ είναι το «έξυπνο» σύστημα κλιματισμού που αντιδρά σε φωνητικές εντολές και λαμβάνει υπόψη τη θέση του ήλιου.

Είναι σχεδόν 5 μέτρα αλλά παρκάρεις πιο εύκολα από ό,τι στο T-Roc

Με μήκος σχεδόν στα 5 μέτρα (4.961 χλστ.), το ID.7 τοποθετείται στο άνω άκρος της μεσαίας (D) κατηγορίας. Κι όμως, είναι εξαιρετικά ευέλικτο με κύκλο στροφής μόλις 10,9 μέτρα. Που σημαίνει ότι το παρκάρεις πιο εύκολα από ό,τι το μικρό SUV VW T-Roc (11,1 μ. με μήκος 4.234 χλστ.). Στο άνετο παρκάρισμα βολεύει το στάνταρ σύστημα Park Assist Plus με λειτουργία μνήμης σε απόσταση έως και 50 μέτρα.

Σελίδα 2Τα 5 highlights του νέου Volkswagen ID.7
Σελίδα 3Το νέο Volkswagen ID.7 απέναντι στο Tesla Model 3
LINGLONG STOXOS TOP 5
Audi