Το EQV concept μπορεί να μεταφέρει έως και 8 επιβάτες.

Σύντομα αναμένεται να παρουσιαστεί και η έκδοση παραγωγής.

Το EQV concept μπορεί να μεταφέρει έως και 8 επιβάτες.

Nέο Mercedes EQV

1.615 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2019)

Έως 8 επιβάτες μπορεί να μεταφέρει το πλήρως ηλεκτρικό EQV Concept, του οποίου η αυτονομία φτάνει τα 400 χιλιόμετρα.

Η Mercedes επεκτείνει ακόμα περισσότερο την ηλεκτρική γκάμα της μέσω του EQV concept που μόλις αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το μοντέλο αποτελεί την πιο πρόσφατη αλλά και την μεγαλύτερη σε διαστάσεις προσθήκη στην ΕQ γκάμα της εταιρείας και, όπως φανερώνει και το όνομα του, είναι πλήρως ηλεκτρικό.

Η ισχύς του φτάνει τα 204 άλογα με την ηλεκτρική του αυτονομία να είναι αρκετά μεγάλη στα 400 χιλιόμετρ,α ενώ η εταιρεία υπόσχεται ότι η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί μέχρι το 62% σε μόλις 15 λεπτά, αρκεί να χρησιμοποιηθεί ταχυφορτιστής. Σχεδόν όλα τα μηχανικά του μέρη είναι ίδια με τα υπόλοιπα EQ μοντέλα.
 
Το EQV concept μπορεί να μεταφέρει έως και 8 επιβάτες και μπορεί να γίνει διαθέσιμο είτε σε 7θέσια είτε σε 8θέσια διάταξη. Για την ψυχαγωγία τους, η Mercedes προσφέρει στο μοντέλο το τελευταίας γενιάς MBUX σύστημα infotainment εξοπλισμένο με την λειτουργία φωνητικών εντολών «Ηey, Mercedes», όμως αντίθετα με άλλα μοντέλα της μάρκας, δεν προσφέρεται η μεγάλη 12,3 ιντσών οθόνη αλλά μια μικρότερη με διαστάσεις iPad. H δερμάτινη επένδυση του ταμπλό είναι σε χρώμα Μidnight Βlue με ασημί λεπτομέρειες, ενώ τα καθίσματα είναι επενδυμένα με δέρμα Midnight Blue και μαύρο Nappa.

Σύντομα αναμένεται να παρουσιαστεί και η έκδοση παραγωγής του μοντέλου με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως δεν θα έχει σημαντικές διαφορές σε σχέση με το concept. Πολύ πιθανό είναι το εργοστασιακό μοντέλο να ντεμπουτάρει στην Έκθεση της Φρανκφούρτης.
 

Mercedes
moto