7 φωτογραφίες »

Θα βρεθεί στις αντιπροσωπείες από τις αρχές του 2021.

Νέο Opel Mokka

27.274 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2020)

To νέο Opel Μοkka μπαίνει στην «καυτή» κατηγορία των μικρών SUV, όντας πλήρως αλλαγμένο σχεδιαστικά και υιοθετώντας τεχνολογίες τελευταίας γενιάς στην καμπίνα του.


To δεύτερης γενιάς Μοkka στην αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση παρουσίασε η Opel, που μπορεί να έχασε το «Χ» από το όνομα του αλλά κερδίζει απέναντι στον προγονό σε εξωτερική εμφάνιση, στην σχεδίαση της καμπίνας και στις τεχνολογίες που αυτή προσφέρει.

Παρά το ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο του (κατά 2 χιλιοστά), το νέο Mokka είναι 12,5 εκατοστά μικρότερο σε μήκος από την προηγούμενη γενιά, ενώ μπορεί να προσφέρει παρόμοιο χώρο αποσκευών έως 350 λίτρα. Το 4,15 μέτρων μήκος του το καθιστά, σύμφωνα με την Opel, εξαιρετικά ευέλικτο μέσα στην πόλη. Το νέο Mokka βασίζεται σε μια νέα έκδοση της πλατφόρμας CMP (Common Modular Platform) που προσφέρει μέγιστη ευελιξία στην ανάπτυξη νέων μοντέλων καθώς επιτρέπει την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών αλλά και αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η ομάδα μηχανικών στο Rüsselsheim κατάφερε να κάνει το μοντέλο έως 120 κιλά ελαφρύτερο έναντι της προηγούμενης γενιάς και να ενισχύσει την ακαμψία του έως και 30%.

Το νέο Opel Μοkka γίνεται το πρώτο μοντέλο που ενσαρκώνει το νέο πρόσωπο της γερμανικής μάρκας, το Opel Vizor. Η μάσκα του νέου μικρού γερμανικού SUV αγκαλιάζει ως ενιαίο στοιχείο όλο το εμπρός τμήμα, κάτω από το καπό, επιμηκύνοντας οπτικά το πλάτος του και διαμορφώνοντας μία μίνιμαλ πρόσοψη. Το έμβλημα του κεραυνού της Opel κυριαρχεί, ενώ στις δύο άκρες του προβόλου βρίσκονται τα φώτα LED και οι τελευταίας γενιάς προβολείς IntelliLux LED matrix. Στο πίσω μέρος από την άλλη πλευρά, τα φώτα είναι νέας σχεδίασης, πλατιά και μοντέρνα, με την αεροτομή στο τέλος της οροφής να προσφέρει σπορτίφ χαρακτήρα. Το όνομα του μοντέλου δίνει το «παρών» με κεφαλαία γράμματα κάτω από το έμβλημα της φίρμας στην θύρα του πορτ-μπαγκάζ.

Το τοπίο την καμπίνα είναι σημαντικά διαφοροποιημένο και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς άλλωστε, αφού η Opel προσφέρει επίσης για πρώτη φορά στην γκάμα της το Pure Panel cockpit, ένα σύμπλεγμα από δύο μεγάλες οθόνες μεγέθους έως 10 και 12 ιντσών, ενσωματωμένες απρόσκοπτα σε μία οριζόντια μορφή, με ελάχιστο αριθμό μπουτόν. Το Pure Panel παρέχει τις τελευταίας γενιάς ψηφιακές τεχνολογίες και τις πιο σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός, όπως για παράδειγμα, τη διαχείριση της ενέργειας που είναι αποθηκευμένη στην μπαταρία του ηλεκτρικού Mokka. Η Opel προσφέρει επίσης νέα εργονομικά προσαρμοζόμενα καθίσματα ενώ προαιρετικά η καμπίνα μπορεί να επενδυθεί με Alcantara ή απλό δέρμα, πράγμα ασυνήθιστο για μοντέλο της κατηγορίας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Opel, το νέο Mokka θα είναι διαθέσιμο με μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που θα παίρνει την ισχύ της από έναν ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 136 ίππων και 260 Nm ροπής. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών mode οδήγησης: Normal, Eco και Sport, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Η ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα φτάνει τα 150 χλμ./ώρα. H μπαταρία των 50 kWh υπόσχεται 322 χιλιόμετρα αυτονομίας (στο mode Normal) και μπορεί να φορτιστεί μέχρι το 80% μέσα σε 30 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή 100 kW.
 
Οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό Opel Mokka θα αρχίσουν στα τέλη του καλοκαιριού και θα βρεθεί στις αντιπροσωπείες από τις αρχές του 2021. Η νέα γενιά θα προσφερθεί φυσικά και με κινητήρες βενζίνης και diesel, εκδόσεις που αναμένεται να παρουσιαστούν επίσημα μέσα στο επόμενο διάστημα.

CORAL GAS PASXA
citroen