Βλέπετε την αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του επερχόμενου VW T-Roc, που θα δούμε σύντομα στη Γενεύη.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Βλέπετε την αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του επερχόμενου VW T-Roc, που θα δούμε σύντομα στη Γενεύη.

VW SUV μεταξύ Q2 & Golf

10.752 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2017)

Μεταξύ Q2 και Golf SUV! Η Volkswagen, αφού μεγάλωσε τη νέα γενιά του Tiguan, τώρα επεκτείνει την γκάμα των SUV μοντέλων της προς τα κάτω με το νέο T-ROC. Κάποιοι το έχουν συνδέσει με το Audi Q2, άλλοι με το «Golf SUV». Ας το δούμε λοιπόν αναλυτικά.

What`s new
- Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB
- Με κινητήρες από 1.000 κυβικά
- Διαθέσιμο στα τέλη του 2017
 
Το όνομα T-Roc έχει ξαναπαίξει από την Volkswagen. Συγκεκριμένα, το 2014 η γερμανική εταιρεία είχε παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης ένα αρκετά ενδιαφέρον πρωτότυπο crossover, το οποίο ήταν 2πορτο, 2θέσιο, είχε αποσπώμενη οροφή και αρκετά trendy σχεδίαση. 
Σήμερα, η VW επανέρχεται με το ίδιο όνομα, αλλά με διαφορετικό κόνσεπτ. Το… «νέο» T-ROC έρχεται να εμπλουτίσει την SUV γκάμα της προς τα κάτω, δεδομένων ότι η νέα γενιά του Tiguan μεγάλωσε αρκετά, και ότι τα crossover πόλης είναι το πιο hot trend της αυτοκίνησης το τελευταίο διάστημα. Το μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα σε λίγες ημέρες στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, ωστόσο εμείς με τη βοήθεια των κατασκόπων μας εξασφαλίσαμε μία ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία που δείχνει πως θα είναι στην τελική του μορφή, καθώς και όλες τις πληροφορίες για αυτό. 

Για το εσωτερικό του μοντέλου οι πηγές μας αναφέρουν πως θα είναι πολύ ποιοτικό και τεχνολογικά προηγμένο με κάποια στοιχεία και από το concept του 2014 (φωτό).

Για το εσωτερικό του μοντέλου οι πηγές μας αναφέρουν πως θα είναι πολύ ποιοτικό και τεχνολογικά προηγμένο με κάποια στοιχεία και από το concept του 2014 (φωτό).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Μεταξύ Q2 και Golf SUV
Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται: To νέο VW T-Roc θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα MQB του ομίλου. Τώρα το αν θα το βαπτίσει κανείς ως το Q2 της Volkswagen, ή ως το Golf SUV, δεν έχει καμία σημασία. Το μήκος του πάντως θα είναι μεγαλύτερο από τα 4,2 μέτρα του Q2, ενώ η απόσταση από το έδαφος 15 χλστ. ψηλότερη του Golf. Κινητήρες θα λάβει από τα ράφια του ομίλου, θα διατεθεί και ως 4κίνητο, ενώ κοινά με το Q2 θα είναι πολλά από τα μηχανικά του μέρη.
 
Κινητήρες από τα 1.000 κυβικά
Πιο αναλυτικά, λοιπόν, το ότι η γκάμα των βενζινοκινητήρων του T-Roc θα ξεκινάει με τον 1.000άρη τούρμπο βενζίνης των 116 ίππων, είναι ηλίου φαεινότερο. Από την άλλη, όμως, δεν είναι το ότι επόμενος στην γκάμα θα είναι ο νέος 1,5 TSI του γκρουπ που θα τοποθετηθεί και στο Golf (σε δύο εκδόσεις των 130 & 150 ίππων), όπως μας αναφέρουν οι κατάσκοποί μας από το εξωτερικό. Αρα, το να το χαρακτηρίσει κανείς ως copy paste του Q2, θα ήταν λάθος. Αναφορικά, με τους diesel τώρα; Παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, αλλά όλα δείχνουν πως αρχικά θα τοποθετηθούν κάποιοι 1,6 TDI και στη συνέχεια σύντομα θα υπάρχει και ο νέος 1,5 TDI. Από την άλλη, μυστικό δεν είναι πως θα υπάρξει και ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου, η αυτονομία του οποίου είναι πολλά υποσχόμενη (περίπου στα 300 χιλιόμετρα).
 
High-tech εσωτερικό
Επίσημη εικόνα από το εσωτερικό του μοντέλου δεν υπάρχει, οι πηγές μας μας ενημερώνουν όμως πως το T-Roc θα διαθέτει ένα κορυφαίο σε ποιότητα εσωτερικό με έντονο το τεχνολογικό στοιχείο. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον ψηφιακό πίνακα οργάνων που θα έχει, αλλά και στα συστήματα άνεσης και ασφάλειας. Αναφορικά, τέλος με τους χώρους, θα είναι πιο ευρύχωρο από το Audi Q2, θα φιλοξενεί με άνεση δηλαδή τέσσερις ενήλικες επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών θα ανέρχεται στα 412 λίτρα.
 
Πάει τη σχεδίαση ένα βήμα εμπρός
Όπως φαίνεται από την κατασκοπευτική φωτογραφία που εξασφαλίσαμε, η σχεδίαση του T-Roc είναι αρκετά εντυπωσιακή, διαφορετική από τα μέχρι τώρα δεδομένα του ομίλου και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μία μικρογραφία του μεγαλύτερου Tiguan. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουμε τα λεπτά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τα οποία ενώνονται από μία εντυπωσιακή μάσκα, στο πλάι κυριαρχεί ένα έντονο νεύρο, ενώ στο πίσω μέρος η κολόνα θυμίζει το Q2, όμως δεν φέρει διαφορετική απόχρωση. Όσο τέλος τα πιο πίσω; Οι επιρροές από το προσφάτως ανανεωμένο Golf θα είναι έντονες.
 
Στο δρόμο στα τέλη του χρόνου
Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει όπως είπαμε στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, όμως στο δρόμο θα πατήσει προς τα τέλη του 2017. Αναφορικά τέλος, με την τιμή του, πηγές από τη Γερμανία λένε πως θα ξεκινούν από τα 20.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε περισσότερα, οπότε μείνετε συντονισμένοι!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
skoda