Νέος βασιλιάς του Nurburgring η Mercedes-AMG One! (+video)
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέος βασιλιάς του Nurburgring η Mercedes-AMG One! (+video)

11.420 Επισκέψεις στο άρθρο (11/11/2022)

Η Mercedes-ΑΜG One είναι πλέον ο κάτοχος του ρεκόρ για τα αυτοκίνητα παραγωγής, αφού κατάφερε να σημειώσει αισθητά καλύτερο χρόνο από την Porsche 911 GT2 RS της Manthey Racing.

«Έσπασε » τα χρονόμετρα η Mercedes-AMG One

Σε 6 λεπτά και 35,183 δευτερόλεπτα ολοκλήρωσε έναν γύρο, στην 20,8 χιλιομέτρων, πίστα του Nurburgring Nordschleife η Mercedes-AMG One και έτσι κατάφερε να κάνει δικό της το μεγάλο ρεκόρ για τα αυτοκίνητα παραγωγής. Η AMG-One άφησε πίσω της την Porsche 911 GT2 RS με τις αναβαθμίσεις της Manthey Racing, η οποία κρατούσε μέχρι πρότινος τον τίτλο με χρόνο στα 6 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Υπό πίεση χρόνου το ρεκόρ

H Mercedes-AMG One έκανε την προσπάθειά της για το ρεκόρ στις 28 Οκτωβρίου αλλά αυτό δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση καθώς, όταν, την στιγμή που το αυτοκίνητο ήταν έτοιμο για να βγει στην πίστα, υπήρχαν ακόμη πολλά νωπά σημεία μέσα στην πίστα. Όταν η πίστα στέγνωσε πλήρως, το αυτοκίνητο είχε στην διάθεσή του λιγότερο από μία ώρα για να πετύχει το ρεκόρ και πράγματι, κατάφερε να ολοκληρώσει μόνο 4 γρήγορους γύρους.

Ο Maro Engel, ο οδηγός πίσω από τη Mercedes-AMG One δήλωσε: «Δεν περίμενα ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε έναν τέτοιο χρόνο με αυτές τις συνθήκες. Σε ορισμένες κρίσιμες περιοχές της πίστας, δεν είχε στεγνώσει ακόμη εντελώς και επομένως ήταν δύσκολο. Αυτή ήταν μια ιδιαίτερη πρόκληση».

Κατευθείαν από το εργοστάσιο η Mercedes-AMG One

Ορκωτός συμβολαιογράφος που βρισκόταν στο σημείο επιβεβαίωσε πως η AMG One που έκανε το ρεκόρ έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την έκδοση παραγωγής, με εξαίρεση μια μεταβολή της γωνίας κάμπερ των τροχών.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
KIA