Αποκαλύφθηκε η Lotus Evija Fittipaldi
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αποκαλύφθηκε η Lotus Evija Fittipaldi

5.243 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2022)

Η Lotus κατασκεύασε μία ειδική έκδοση της Evija, προς τιμήν του Emerson Fittipaldi. Διαθέσιμα θα είναι μόνο 8 μοντέλα τα οποία θα παραδωθούν στους κατόχους μέσα στο 2024.

Ειδική έκδοση της Evija προς τιμήν του Emerson Fittipaldi

Η Lotus Evija θεωρείται  από τους κατασκευαστές της ως το πιο ισχυρό μοντέλο παραγωγής  που έχει κατασκευαστεί ποτέ και το πρώτο στην ιστορία αμιγώς ηλεκτρικό υπερ-αυτοκίνητο από την Βρετανία. Πλέον, οι οπαδοί της έχουν και ένα ακόμα θέμα συζήτησης, αφού η μάρκα με έδρα το Norfolk αποκαλύπτει μια νέα ειδική έκδοση του μοντέλου με την ονομασία Fittipaldi.

Tο μοντέλο αυτό «γιορτάζει» τα 50 χρόνια από τότε που ο θρυλικός Βραζιλιάνος οδηγός αγώνων θριάμβευσε το 1972. Εκείνη τη σεζόν, ο Emerson Fittipaldi και η Team Lotus κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Οδηγών και Κατασκευαστών F1.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θυμίζει το μονοθέσιο του 1972

H Evijia έχει σχεδιαστεί με καταβολές από το επιτυχημένο Type 72, το μονοθέσιο με το οποίο ο Fittipaldi πέτυχε 5 νίκες στην σεζόν 11 αγώνων το 1972 στο πρωτάθλημα της F1. Είναι λοιπόν βαμμένη με τα χαρακτηριστικά χρώματα μαύρο και χρυσό και είναι εξωτερικά σχεδιασμένη για να θυμίζει το παλιό μονοθέσιο, έχοντας το χαρακτηριστικό «8» στην πίσω κολώνα, ενώ στο πίσω φτερό υπάρχουν αυτοκόλλητα που θυμίζουν τις νίκες της ομάδας εκείνη την σεζόν.

Ανακυκλωμένο αλουμίνο από το Type 72 στο εσωτερικό

Στο εσωτερικό δεσπόζει η υπογραφή του Βραζιλιάνου πρώην πιλότου που είναι ραμμένη με το χέρι στο ταμπλό. Το περιστροφικό καντράν είναι χειροποίητα κατασκευασμένο, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο αλουμίνιο κατευθείαν από το Type 72. Διαθέτει δερμάτινα  καθίσματα με χρυσές ραφές, με τα συγκεκριμένα χρώματα να κυριαρχούν στην καμπίνα. Χρυσές πινελιές υπάρχουν επίσης στα πεντάλ,  στους εξαερισμούς, στο κουμπί start/stop και στον περιστροφικό επιλογέα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
vw