Ντεμπούτο για τα Audi Q6 e-tron και SQ6

34.886 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2024)
Ντεμπούτο για τα Audi Q6 e-tron και SQ6
15 Φωτογραφίες »

- Το πρώτο αυτοκίνητο που βασίζεται στην πλατφόρμα PPE.
- Ενεργά LED φώτα που επικοινωνούν με τους άλλους χρήστες του δρόμου!
- Καμπίνα με τρεις οθόνες και infotainment με λειτουργικό Android.
- Με 388 άλογα το Q6 e-tron, 517 άλογα το SQ6 και αυτονομία 625 χλμ.

Το πρώτο αυτοκίνητο που βασίζεται στην πλατφόρμα PPE

Επίσημη πρεμιέρα έκανε το νέο Audi Q6 e-tron. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της premium μάρκας αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο που βασίζεται στην PPE πλατφόρμα που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Porsche, έρχεται με αυτονομία έως και 625 χιλιόμετρα, 388 άλογα και φώτα που επικοινωνούν με τους άλλους χρήστες του δρόμου! Μαζί του αποκαλύφθηκε και το «καυτό» SQ6 των 517 ίππων!

Ενεργά LED φώτα που επικοινωνούν με τους άλλους χρήστες του δρόμου!

Ξεκινώντας από τις διαστάσεις του ολοκαίνουργιου Audi Q6 e-tron να πούμε πως το μήκος του κυμαίνεται στα 4.771 χιλιοστά, το πλάτος του στα 1.993 χιλιοστά και το ύψος του στα 1.648 χιλιοστά, την ώρα που το μεταξόνιό του μετριέται στα 2.899 χιλιοστά. Εξωτερικά, η κλειστή οκταγωνική μάσκα είναι το βασικό χαρακτηριστικό και συνδυάζεται με μεγάλες εισόδους αέρα. Οι δυναμικές γραμμές αλλά και οι καμπύλες συνθέτουν το σχεδιαστικό δίδυμο στις πλευρές του μεσαίου ηλεκτρικού SUV, οι οποίες μας οδηγούν στο πίσω μέρος όπου ξεχωρίζει η αεροτομή στο τέλος της οροφής.

Εξέχων χαρακτηριστικό στο εξωτερικό μέρος του νέου Q6 e-tron είναι τα τελευταίας τεχνολογίας ενεργά LED φωτιστικά σώματα. Σύμφωνα με τη μάρκα, τα ενεργά φωτιστικά σώματα μπορούν να αλλάζουν την υπογραφή τους. Τα μπροστινά φώτα προσφέρουν έως και οκτώ διαφορετικές υπογραφές, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στον εκάστοτε ιδιοκτήτη να εξατομικεύει το αυτοκίνητό του. Στο πίσω μέρος, τα OLED φωτιστικά σώματα αποκτούν ακόμα πιο σημαντικό ρόλο καθώς για πρώτη φορά, μπορούν να επικοινωνούν με τους άλλους χρήστες του δρόμου και παίρνοντας την κατάλληλη μορφή να τους ενημερώνουν για ακινητοποιημένα αυτοκίνητα από τυχόν ατυχήματα ή βλάβες, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την οδική ασφάλεια.

Καμπίνα με τρεις οθόνες και infotainment με λειτουργικό Android

Στο εσωτερικό, το Audi Q6 e-tron και το SQ6 εξοπλίζονται με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,9 ιντσών και μία οθόνη αφής 14,5 ιντσών. Οι δύο οθόνες στεγάζονται σε ένα ενιαίο curved πλαίσιο που... παίρνει θέση προς την πλευρά του οδηγού για να είναι πιο εύκολα στη χρήση. Για όσους δεν ικανοποιούνται με τις δύο μεγάλες οθόνες, υπάρχει και μία τρίτη τοποθετημένη μπροστά από τη θέση του συνοδηγού. Έχει διαγώνιο 10,9 ιντσών και επιτρέπει στον συνοδηγό να βλέπει ταινίες και βίντεο, να παρακολουθεί τις πληροφορίες πλοήγησης, αλλά και να βρίσκει τους κοντινούς σταθμούς φόρτισης.

Για πρώτη φορά το infotainment χρησιμοποιεί λειτουργικό Android και φυσικά μπορεί να δέχεται ασύρματες ενημερώσεις. Παράλληλα, χωρίς να συνδέεται με κάποιο smartphone, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να κατεβάζει εφαρμογές από άλλες εταιρείες, όπως για παράδειγμα το Youtube.

Από κει και πέρα στον προαιρετικό εξοπλισμό μπορεί κάποιος να βρει τον Head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο προβάλει τις απαραίτητες πληροφορίες (ταχύτητα, σήματα κυκλοφορίας και οδηγίες πλοήγησης) στον οδηγό σαν να βρίσκονται σε απόσταση περίπου 200 μέτρων, ενώ σχηματίζει μία νοητή οθόνη με διαγώνιο 88 ιντσών από τη θέση του οδηγού. Παρών είναι και ένας νέος προσωπικός βοηθός (Audi Assistant), ο οποίος μπορεί να καταλαβαίνει έως και 800 διαφορετικές εντολές. Φυσικά πολλά είναι τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, με το Cruise Control, το σύστημα διατήρησης λωρίδας, το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης και άλλα να είναι μέρος του στάνταρ εξοπλισμού.   

Πορτμπαγκάζ για 526 λίτρα και έξτρα χώρος 64 λίτρων μπροστά

Σε ότι αφορά τους χώρους, στο πορτμπαγκάζ του Audi Q6 e-tron  μπορούν να αποθηκευτούν 526 λίτρα, χώρος που αυξάνεται στα 1.529 λίτρα εάν πέσουν τα πίσω καθίσματα. Ένας ακόμα χώρος 64 λίτρων υπάρχει στο μπροστινό μέρος ανοίγοντας το καπό, με τη μάρκα να λέει πως είναι κατάλληλος για μικρές ταξιδιωτικές τσάντες.      

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
Audi