7 φωτογραφίες »

Το νέο Bronco για πρώτη φορά θα διατίθεται και σε τετράθυρη έκδοση.

Ντεμπούτο για το νέο Ford Bronco

20.441 Επισκέψεις στο άρθρο (14/7/2020)

Το ντεμπούτο του έκανε το νέο Ford Bronco αναβιώνοντας με αυτό τον τρόπο ένα από τα πιο ιστορικά διάσημα off-road μοντέλα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.


Το νέο Bronco για πρώτη φορά θα διατίθεται και σε τετράθυρη έκδοση, διατηρώντας φυσικά και την κλασική των δύο θυρών. Φυσικά πλήθος νέων συστημάτων είναι διαθέσιμα, ενώ η μάρκα αναφέρει πως έχει σχεδιαστεί με έμφαση στην ικανότητα εκτός δρόμους και όχι στο στυλ.
 
ξεκινώντας από τα βασικά η απόσταση από το έδαφος για το νέο Bronco ανέρχεται στα 294 χιλιοστά, ενώ η ικανότητα του να κινηθεί στο νερό φτάνει τα 851 χιλιοστά. Η γωνία ράμπας μετράται στις 29 μοίρες, η γωνία προσέγγισης στις 43,2 μοίρες, ενώ η γωνία διαφυγής στις 37,2 μοίρες. Μάλιστα η εταιρεία επισημαίνει πως για πρώτη φορά μέσω τους εργοστασίου θα είναι διαθέσιμα ελαστικά 35 ιντσών μέσω των οποίων επιτυγχάνονται οι παραπάνω αριθμοί.
 
Δύο θα είναι τα μοτέρ που θα εξοπλίζουν το Bronco. Ένας 4κύλινδρος EcoBoost 2,3 λίτρων που θα προσφέρει 273 ίππους και 420 Nm ροπής και ένα V6 2,7 λίτρων ισχύος 314 ίππων και 542 Nm ροπής. Οι επιλογές κιβωτίου ταχυτήτων θα περιλαμβάνουν ένα νέο επτατάχυτο χειροκίνητο που θα είναι στάνταρ στα μοντέλο με τον 4κύλινδρο κινητήρα και ένα 10-τάχυτο αυτόματο. Οι πελάτες θα επιλέξουν επίσης μεταξύ δύο συστημάτων τετρακίνησης.
 
Από κει και πέρα μαζί με το νέο Ford Bronco πρεμιέρα κάνει και το λεγόμενο Trail Toolbox, μια σειρά τεχνολογιών που θα βοηθήσουν τους λάτρεις των εκτός δρόμου διαδρομών. Αυτό περιλαμβάνει το Trail Control, το οποίο είναι ένα cruise control χαμηλής ταχύτητας για οδήγηση σε μονοπάτια, το Trail Turn Assist και Trail One-Pedal Drive που βοηθά τον οδηγό στην κίνηση του σε βραχώδεις διαδρομές.
 
Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείo του Ford Bronco είναι και οι δύο εκδόσεις θα διαθέτουν πόρτες χωρίς πλαίσιο οι οποίες θα μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν και να τοποθετηθούν. Οι πλευρικοί καθρέπτες είναι τοποθετημένοι στο καπό, που σημαίνει ότι παραμένουν στη θέση τους όταν αφαιρούνται οι πόρτες. Τα δίθυρα μοντέλα θα διαθέτουν μία σκληρή οροφή τριών τμημάτων που θα μπορεί να αφαιρεθεί, η οποία στην περίπτωση των 4θυρων εκδόσεων γίνεται φτάνει τα τέσσερα τμήματα. Η Ford ισχυρίζεται ότι κάθε πάνελ οροφής μπορεί να αφαιρεθεί από ένα άτομο απλώς ξεκλειδώνοντας τους μεντεσέδες από το εσωτερικό.
 
Δύο πακέτα εξατομίκευσης θα είναι διαθέσιμα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους πορτών, αρθρωτούς χαλύβδινους προφυλακτήρες με ενσωματωμένα βαρούλκα, διάφορα σχέδια εμπρόσθιας μάσκας, φώτα LED και άλλα.
 
Όπως και με το εξωτερικό, το εσωτερικό εμπνεύστηκε επίσης από το αρχικό Bronco. Οι μετρητές και τα χειριστήρια είναι έντονα και εύκολα στην όραση, ενώ στις δύο άκρες του ταμπλό έχουν τοποθετηθεί χειρολαβές. Η καμπίνα είναι επίσης ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες, με δάπεδο από καουτσούκ με σημεία αποστράγγισης, αδιάβροχους διακόπτες και αδιάβροχη ταπετσαρία. Το ταμπλό μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με ένα έξυπνο ράφι για την τοποθέτηση διαφορετικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων smartphone, κάμερας και άλλων.
 
Παρών είναι και το σύστημα ψυχαγωγίας SYNC4 της Ford, το οποίο συνδυάζεται με οθόνη αφής 12 ιντσών (προαιρετικά) και οθόνη 8 ιντσών στάνταρ. Το νέο σύστημα ενημερώνεται ασύρματα, διαθέτει δυνατότητα πλοήγησης εκτός δρόμους και χρησιμοποιεί κάμερα 360 μοιρών για να δίνει καλύτερη ορατότητα στον οδηγό στα δύσκολα σημεία. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το σύστημα Terrain Management που αποτελείται από επτά οδηγικά προφίλ Normal, Eco, Sport, Slippery, Sand, Baja, Mud/Ruts και RockCrawl με τα τρία τελευταία να αφορούν την off-road οδήγηση.
 
Το νέο Bronco βασίζεται σε πλήρως ατσάλινο πλαίσιο υψηλής αντοχής. Στο μπροστινό μέρος λαμβάνει πλήρως ανεξάρτητη ανάρτηση με ένα διαφορικό Dana AdvanTEK, ενώ στο πίσω βρίσκεται ένας άξονας Dana 44 AdvanTEK με coilover ελατήρια .
 
Η γκάμα του Ford Bronco θα περιλαμβάνει επτά εκδόσεις, μία εκ των οποίων (First Edition) θα είναι περιορισμένη, με το βασικό δίθυρο μοντέλο να ξεκινά στις ΗΠΑ από τις 28.500 δολάρια (περίπου 25.156 ευρώ).

LINGLONG STOXOS TOP 5
test center