Οι Αθηναίοι χάνουν 7 ημέρες το χρόνο «πηγμένοι» στην κίνηση

Οι Αθηναίοι χάνουν 7 ημέρες το χρόνο «πηγμένοι» στην κίνηση

2.315 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2022)

Στο κυκλοφοριακό χάος «βουλιάζει» και πάλι η Αθήνα, αφού σύμφωνα με έρευνα, ο δείκτης κυκλοφοριακής συμφόρησης «σκαρφαλώνει» και πάλι σε επίπεδα προ πανδημίας!

7 ημέρες το χρόνο ακινητοποιημένοι στα οχήματά

Η πανδημία και τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας έφεραν δραστική μείωση του μποτιλιαρίσματος στους δρόμους της Αθήνας, ωστόσο φαίνεται πως αυτό ανήκει για τα καλά στο παρελθόν. Έρευνα που διεξήχθη στην Ελλάδα έρχεται να καταδείξει πως το κυκλοφοριακό χάος επανέρχεται σε προ πανδημίας επίπεδα στους δρόμους της πρωτεύουσας, με τους αριθμούς να αποκαλύπτουν πως οι οδηγοί παραμένουν ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους 7 μέρες τον χρόνο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μεγάλη αύξηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 1,5% το 2021 σε σύγκριση με το 2020. Παρόλο που η αύξηση θεωρείται μικρή, η κυκλοφοριακή συμφόρηση αυξήθηκε κατά 8,8% και συνεχίζει με αυξητική τάση, δείχνοντας ότι σύντομα θα προσεγγίσει τα επίπεδα συμφόρησης προ πανδημίας. Για το 2021 το επίπεδο της κυκλοφοριακής συμφόρησης έφτασε το 37% που σημαίνει ότι, κατά μέσο όρο, οι χρόνοι μετακίνησης ήταν 37% μεγαλύτεροι από ό,τι αν γίνονταν χωρίς συμφόρηση. Μεταφράζοντας το παραπάνω στατιστικό σε χρόνο συνεπάγεται ότι μια μετακίνηση 30 λεπτών σε κατάσταση ελεύθερης ροής θα διαρκέσει 11 λεπτά περισσότερο. Η αντίστοιχη καθυστέρηση το 2019 ήταν σχεδόν 13 λεπτά.
 
Η πιο αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2021 (52%) με μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2020 (28%), με την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας να αποτελεί τον βασικό λόγο. Για μια διαδρομή 30 λεπτών υπό συνθήκες ομαλής ροής, τα Χριστούγεννα του 2021 σε ώρες αιχμής η μετακίνηση διήρκησε 46 λεπτά.

Για διαδρομή 30 λεπτών επιπλέον 19 λεπτά στην κίνηση

Το 2021, τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες λόγω μετακίνησης στους χώρους εργασίας οι οδηγοί έμεναν επιπλέον 19 και 16 λεπτά αντίστοιχα ακινητοποιημένοι στην κίνηση ανά διαδρομή 30 λεπτών. Πιο συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες 8:00-10:00 ο δείκτης κυκλοφοριακής συμφόρησης άγγιζε το 70% με τις καθυστερήσεις στους δρόμους της Αθήνας να φτάνουν τα 21 λεπτά για μια διαδρομή 30 λεπτών. Εξίσου αυξημένο ήταν το μποτιλιάρισμα και από τις 14:00 έως και τις 19:00.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda