Οι κάφροι που κολλάνε πίσω σου και βλέπεις μέχρι και τα δόντια τους!

Οι κάφροι που κολλάνε πίσω σου και βλέπεις μέχρι και τα δόντια τους!

6.774 Επισκέψεις στο άρθρο (5/2/2023)

Καφρίλα ή καλά κάνουν; Ποιος φταίει περισσότερο για αυτή την άκρως επικίνδυνη συνήθεια; Ο εμπρός που πάει αργά ή ο πίσω που βιάζεται;

Το λεγόμενο... «tailgating»

Σε πρόσφατο θέμα μας, αναφερθήκαμε στα άκρως ενοχλητικά και επικίνδυνα aftermarket φώτα Xenon & LED που τυφλώνουν τους υπόλοιπους οδηγούς, με την ανταπόκριση των αναγνωστών-οδηγών να είναι πολύ μεγάλη.

Ένα όμως από τα θέματα που σχολίαζαν κάτω από αυτό το θέμα ήταν η κακή συνήθεια πολλών οδηγών να «κολλάνε» στο μπροστινό όχημα. Το φαινόμενο προφανώς δεν είναι μόνο ελληνικό, με τη διεθνή ονομασία του, «tailgating», να φιγουράρει πολύ συχνά στα κοινωνικά δίκτυα και τα διεθνή forum αυτοκινήτου.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Πρόκειται για την απόλυτη καφρίλα, να οδηγεί κάποιος για παράδειγμα στον αυτοκινητόδρομο και να είναι στην αριστερή ή και τη μεσαία λωρίδα, κινούμενος με την ανώτερη νόμιμη ταχύτητα. Και εκεί που δεν το περιμένει να βλέπει από τον μεσαίο του καθρέπτη, κυριολεκτικά ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ του πίσω οδηγού! Συνήθως κιόλας ο συγκεκριμένος θα «παίζει» τα φώτα του με μανία ώστε το μπροστά όχημα να του αδειάσει τη γωνιά.

Αυτή λοιπόν η συνήθεια εκτός από παράνομη (μιλάμε για ταχύτητες πάνω από τα επιτρεπτά όρια), είναι και άκρως επικίνδυνη, καθώς εκτός του ότι «αγχώνει» τον προπορευόμενο οδηγό, αυξάνοντας τις πιθανότητες να κάνει κάποιο λάθος και να κινδυνεύσει, επηρεάζει και τον ίδιο οδηγό, ο οποίος όπως είναι «κολλημένος» στο εμπρός όχημα, δεν έχει καμία ορατότητα του δρόμου μπροστά. Για παράδειγμα ένα απότομο φρενάρισμα του εμπρός, μπορεί να τους κάνει «σάντουιτς»!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
PEUGEOT NEW EVANS
4green