«Έξυπνες» πινακίδες θα εντοπίζουν αν οδηγείς με το κινητό στο χέρι

1.791 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2024)
«Έξυπνες» πινακίδες θα εντοπίζουν αν οδηγείς με το κινητό στο χέρι

- Εντοπίζουν πότε οι οδηγοί ξεπερνούν το όριο ταχύτητας και πότε δεν προσέχουν στον δρόμο
- Δεν τιμωρεί με πρόστιμα, σκοπός τους να κάνουν τους οδηγούς να προσέχουν
- Θα κάνουν τους οδηγούς να προσέχουν ακόμη και 40% περισσότερο

Εντοπίζουν πότε οι οδηγοί ξεπερνούν το όριο ταχύτητας και πότε δεν προσέχουν στον δρόμο

Αυτό το διάστημα, βρίσκονται υπό πιλοτική εφαρμογή νέες σύγχρονες πινακίδες, οι οποίες έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν στο έργο της Τροχαίας χρησιμοποιώντας υπέρυθρες ακτίνες και μικροκύματα. Με αυτή την τεχνολογία τους, μπορούν να εντοπίζουν τους οδηγούς που κινούναι με υψηλή ταχύτητα και μπορούν να εντοπίζουν όταν αυτοί δεν προσέχουν στον δρόμο. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύσσεται σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, όπως το Seattle και η Washington.

Δεν τιμωρεί με πρόστιμα, σκοπός τους να κάνουν τους οδηγούς να προσέχουν

Όπως γνωρίζουμε, προς το παρόν, σκοπός των πινακίδων δεν είναι να «τρομοκρατήσει» τους οδηγούς με πρόστιμα, αλλά να λειτουργεί ως υπενθύμιση στους οδηγούς για να παραμένουν συγκεντρωμένοι, ενώ, αν καταλάβει ότι έχουν στα χέρια το κινητό τους, έχει την δυνατότητα να εμφανίσει την προειδοποίηση «Phone Down» δηλαδή «Ασε το τηλέφωνο κάτω». Για τους οδηγούς που τηρούν τα μέτρα, οι πινακίδες θα τους «χαιρετούν» με ένα χαμογελαστό emoji, σαν αυτά που χρησιμοποιούμε καθημερινά, στις συνομιλίες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θα κάνουν τους οδηγούς να προσέχουν ακόμη και 40% περισσότερο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SaferStreet Solutions (η εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την παραγωγή), Tim Hogan, υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ικανή να κάνει τους οδηγούς πιο προσεκτικούς ακόμη και κατά 40%. Στην Ευρώπη, σύμφωνα με την έκθεση η οποία δημοσιεύθηκε το 2023 από το ίδρυμα VINCI Autoroutes (με συμμετέχοντες και από την Ελλάδα), το 76% των οδηγών, χρησιμοποιεί το κινητό του εν ώρα οδήγησης.
 

SEAT GNHSIA ANTALLAKTIKA
ETRANSIT VS ESPRINTER