ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Αφού τα πληρώνουμε όλα με δόσεις, γιατί δεν έχουν δόσεις τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα;

Αφού τα πληρώνουμε όλα με δόσεις, γιατί δεν έχουν δόσεις τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα;

Όλα με δόσεις!

2.485 Επισκέψεις στο άρθρο (30/12/2015)

Αφού τα πληρώνουμε όλα με δόσεις, γιατί δεν έχουν δόσεις τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα;

autotriti team

Σε μία εποχή που το ρευστό είναι περιορισμένο και όλα πληρώνονται τμηματικά, γιατί παραμένουν αυτά τα δύο τελευταία προπύργια να αντιστέκονται στις δόσεις; Γιατί να μην μπορούμε να πληρώσουμε με δόσεις τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα;
 Το πρόβλημα είναι ο «πτυσσόμενος» τρόπος με τον οποίο εξετάζονται αυτά τα δύο. Από τη μία το δημόσιο προσφέρει αριθμό δόσεων για όλους τους φόρους. Το φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ και ότι άλλο χρέος τέλος πάντων έχουμε μπορούμε με έναν διακανονισμό να το περάσουμε σε 12 (ή και 100) δόσεις.
Μέχρι και η ΔΕΗ δέχεται δόσεις πλέον ενώ δεν υπάρχει πολυκατάστημα που οτιδήποτε κι αν αγοράσεις γίνεται με δόσεις. Τι να πούμε άλλο; Για τα κινητά τηλέφωνα; Νομίζει κανείς πως το πάγιο πληρώνεται ως κάποιο είδος συνδρομής; Όχι βέβαια, η δόση για την αξία της συσκευής είναι. Μιας συσκευής που την έχεις στα χέρια σου, μπορείς να την σπάσεις να την πουλήσεις και ότι άλλο θες, αλλά ακόμη την ξεπληρώνεις. 
Είναι λοιπόν δυνατόν τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα να πρέπει να πληρώνονται μετρητοίς; Τη στιγμή που το ένα είναι απλά ακόμη ένας φόρος και άρα όπως όλοι οι άλλοι φόροι πρέπει να μπορεί να διακανονίζεται και να πληρώνεται με δόσεις, και το άλλο είναι ακόμη ένα καταναλωτικό αγαθό και θα έπρεπε επίσης να σπάει σε δόσεις.
Όποιος έχει ασφάλιση σπιτιού ξέρει πως πληρώνεται με δόσεις. Ασφάλεια υγείας; Το ίδιο. Ζωής και συνταξιοδοτικά, το ίδιο, σε δόσεις. Αλλιώς οι ασφαλιστικές δεν θα πουλούσαν τίποτε. Πως γίνεται η ασφάλιση αυτοκινήτου να είναι μετρητοίς; 
Υπάρχει ρίσκο, λέει, γιατί οι καλύψεις αυτοκινήτου είναι πιο πιθανές και πιο συχνές. Αν λοιπόν φοβάσαι πως θα με καλύψεις πριν πληρώσω το πρώτο ευρώ δόσης, όταν πληρώνεις κράτα το υπόλοιπο των ασφαλίστρων που χρωστάω μέχρι να πάρω το αυτοκίνητο πίσω από την επισκευή και να το βγάλω ξανά σε κυκλοφορία. Υπάρχουν τρόποι, αφού τα ασφάλιστρα πληρώνονται με δόσεις σε όλον τον κόσμο. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό.
Το ίδιο και στα τέλη κυκλοφορίας. Σε όλες τις χώρες πληρώνονται με δόσεις, και μάλιστα το έτος μετράει από την ταξινόμηση, όχι από τον Ιανουάριο κι όποιος ψώνισε αμάξι τον Νοέμβριο να πληρώνει 11 μήνες χωρίς λόγο.
Τι λέτε λοιπόν; Εσείς ποιο λόγο βλέπετε να μην υπάρχουν δόσεις στα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα; Μήπως για τα τέλη έχει βρει το δημόσιο παγιωμένη μία τακτική που το συμφέρει και αφήνει να ισχύει; Τι λέτε;  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

elk test
NISSAN